Julepizza med skinke og bacon

Pizza med skinke, bacon og mais
En deilig julemunnfull med julebacon, juleskinke og mais. En ekte julepizza som kombinerer kosemat og julemat. Nammis!

Utnytt restene fra julemiddagen eller gjør ventetiden kortere med en skikkelig julepizzafest for hele familien! Mens julepizzaene med pinnekjøtt og svineribbe kanskje fremstår som litt i overkant eksperimentelle for noen, er julepizza med bacon og skinke kanskje den julepizzaen vår som minner mest om den vanlige pizzaopplevelsen. Ikke så veldig annerledes, men ganske julete og fryktelig god!

 SE VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER HER

Du trenger:

  • Pizzabunn (Mine oppskrifter her)
  • Tomatsaus (Mine oppskrifter her) 
  • 300 gr juleskinke
  • 200 gram lutefiskbacon (kan erstattes med en hvilken som helst annen bacon skåret i terninger)
  • En liten boks med mais
  • Topp: 300 gram ost
  • Masse pepper på toppen

 

TIPS: Ta dine favorittingredienser fra julen og eksperimenter frem din favorittjulepizza. Kanskje en nonstop og lutefisk-julepizza er tingen? Mest sannsynlig ikke. Men prøver du, vil vi gjerne høre om det i kommentarfeltet.

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 230 grader.

2. Kjevle ut pizzabunnen slik at den passer til en langpanne. (De første gangene brukte jeg pepperkakeformer, og skar ut deigen i julefigurer. Artig, men litt mye jobb. Nå lager jeg bare en vanlig pizza.

3. Ha tomatsaus i bunnen.

4. Kutt juleskinken og lutefiskbaconet opp i terninger og stek noen minutter i stekepannen. Det trengs ikke noe smør, for det er nok fett i baconet. Dersom det kommer mye fett i pannen, kan du ha kjøttet oppi en sil, og la fettet renne av seg før det går på pizzaen.

5.Ha kjøtt og mais på pizzaen.

6. Strø oppå med ost, og krydre osten godt med pepper.

7. Stek i ovnen i cirka 15 minutter (til osten er gylden).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.