Julepizza med svineribbe

En super måte å bli kvitt rester!
En deilig julemunnfull med svineribbe, sjysaus, erter og rødkål! En ekte julepizza som kombinerer kosemat og julemat. Nammis!

Okei, jeg innrømmer det. Julepizza høres sært ut (det det stygge bildet hjelper ikke stort) Men seriøst: Gi det en sjanse! Det er skikkelig godt, og er en super måte å gjøre noe annerledes av all den julematen som er tilgjengelig nå om dagen. For ikke å si en fortreffelig måte å bruke rester fra julekvelden. Denne varianten baserer seg på svineribbe, og gir en herlig kombinasjon av julesmak og pizzastemning.

 

SE VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER HER

 

Du trenger:

  • Brun saus (Bruk rester fra julemiddagen eller lag din egen. Jeg lager en Sjysaus fra pose – og blander i 1-2 ss med creme fraishe).
  • 300 gram ribbe (ferdig stekt, renskåret for store fettklumper, bein og svor og oppkuttet i terninger)
  • 200 gram rødkål – rå og grovhakket i småstrimler
  • 50 gram frosne grønne erter
  • 250 gram ost (bruk din favorittpizzaost)
  • Pepper

TIPS: Ta dine favorittingredienser fra julen og eksperimenter frem din favorittjulepizza. Kanskje en Pinnekjøtt&surkål-julepizza er tingen? Mest sannsynlig ikke. Men prøver du, vil vi gjerne høre om det i kommentarfeltet.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 230 grader

2. Kjevle ut pizzabunnen, slik at den passer til en langpanne. (De første gangene brukte jeg pepperkakeformer, og skar ut deigen i julefigurer. Artig, men litt mye jobb. Nå lager jeg bare en vanlig pizza.

3. Gjør klar sausen, og spre den utover pizzabunnen. Bruk omtrent like mye som du ville gjort med vanlig tomatsaus.

4. Ha på ribbebiter, kål og erter.

5. Strø oppå med ost, og krydre osten godt med pepper.

6. Stek i ovnen i cirka 15 minutter (til osten er gylden).

Én kommentar til “Julepizza med svineribbe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.