Julevaffel er en glimrende, rask, enkelt og en veldig god måte å skape julestemning. Denne julevaffelen etterligner smaken man vanligvis finner i en julekake – eller et julevørterbrød. Deilig søtt og med smak av krydder. Perfekt med godt smør, brunost eller syltetøy. Julenammis. Hvis du er giret på en annen form for julevaffel har vi også én med safran.
Prøv også våre andre vaffeloppskrifter
Du trenger
Til 8-10 vaffelplater
- 2 egg
- ½ dl sukker
- 2 dl skummet kulturmelk
- 1 ½ dl melk
- 2 dl vørterøl
- 320 gr hvetemel
- 50 gram rugmel, finmalt (kan erstattes med vanlig mel)
- 1 ts bakepulver
- ½ natron
- 125 gr ekte smør, smeltet
- 75 gr mørk sirup
- En klype pepper
- ½ ts malt nellik
- ½ ts ingefær, malt
- 1 ts stjerneanis, malt
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker sammen til en jevn masse
2. Tilsett resten av ingrediensene (vent med smøret) og bland godt.
3. Rør inn smøret til sist.
4. La svelle i 30 minutter. Da jobber ingrediensene sammen og gir bedre smak og bedre konsistens.
5. Stek vaflene til de er gyllenbrune på vaffeljern. Ha gjerne litt smør eller formfett på vaffeljernet før steking av hver vaffel.
6. Avkjøles på rist – hver for seg. Vafler som ligger oppå hverandre blir myke. Vafler som ligger hver for seg blir sprø og deilige.