Julevafler med safran

Denne røren holder til 8 – 10 vafler.
Gidder du ikke lage lussekatter? Julevafler med safran er et genialt alternativt. Ekte julestemning i hvert vaffelhjerte.

Julevafler med safran er en ny obligatorisk juletradisjon hos oss. Safran og vafler er en helt genial kombinasjon, særlig når adventstiden suste av gårde så alt for fort til å rekke å tenke på å lage lussekatter (Min oppskrift her). Nystekte, sprø vafler med smak av deilig safran er en herlig julerett. Prøv du også!

Prøv også våre andre vaffeloppskrifter

 

Du trenger

Til 8 – 10 vafler

  • 2 egg

    Så mye safran brukte jeg.
    Så mye safran brukte jeg.
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts kardemomme
  • 1/4 ts allehånde
  • en dært safran (se bildet)
  • 3 dl kefir (eller annen surmelk)
  • 3 dl h-melk
  • ½ dl havregryn
  • 5 dl hvetemel
  • 100 gr ekte smør, smeltet

 

 

OBS! Safran smaker mest hvis blandingen får stå i kjøleskapet noen timer – helst over natten. Hvis du ikke har tid til å vente kan du blande i mer safran.

 

 Slik gjør du

1. Bland h-melk, havregryn og krydder, og la havregrynene svelle i en halvtime

2. Pisk egg og sukker i en annen bolle.

3. Bland sammen mel og bakepulver og bland i egg-og-sukker-blandingen litt og litt sammen med kulturmelken.

4. Bland i det smeltede smøret

5. Bland i melk-og havregryn-blandingen og bland godt.

6. La blandingen hvile. Helst i kjøleskap over natten – men minst 30 minutter i romtemperatur for å få riktig konsistens.

7. Stek vaflene på vaffeljern, og avkjøl på rist. La vaflene avkjøles hver for seg. Vafler som stables oppå hverandre blir myke.

En kommentar om “Julevafler med safran

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.