– Du kan virkelig smake kaffebønnene, sa en av gjestene. Jeg hadde laget flere typer iskrem, men det var kaffeisen som slo best an hos de voksne. En mektig, fyldig hjemmelaget iskrem, nesten en slags konfektopplevelse. En knallgod dessert som blir enda bedre om du prøver den med en hjemmelaget iskremsaus.
Prøv også våre andre dessertoppskrifter
Du trenger
- Iskremmaskin
- 4 dl kremfløte
- 2 dl sukker
- En klype salt
- 2 ½ dl hele kaffebønner/espressobønner
- 200 gram sjokolade (mørk, lys eller en blanding)
- 3 ½ dl h-melk
- 2 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du:
1. Ha fløten, sukker, salt og kaffebønner i en kjele og kok opp på medium varme mens du rører.
2. Når det begynner å koke, trekker du kjelen av varmen, dekker til med lokk, og la stå og trekke uten varme i en time. Dette er for at kaffebønnene skal sette ordentlig smak på fløten.
3. Hell blandingen gjennom en sil. Den er litt tyktflytende, så la det gjerne stå og renne litt, så får du med all vesken. Kaffebønnene kan du kaste nå, de har gjort sitt. Fløten kan du helle tilbake i kjelen og la den vente på resten.
4. Hakk opp sjokoladen og smelt den varsomt, for eksempel ved hjelp av et vannbad
Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glassskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt.
5. Ha kjelen med fløten tilbake på varmen og kok opp igjen.
6. Så blander du inn sjokoladen og melk og vaniljeekstrakt.
7. Bruk stavmikser eller blenderen og blits 30 – 60 sekunder til alt er skikkelig fløyelsmykt.
8. La blandingen kjøle seg ordentlig ned, helst flere timer i kjøleskap, før du heller den i ismaskinen (følg bruksanvisningen der). Den ferdige isen bør også få stå noen timer i fryseren før du serverer den.