
SJOKOLADEKAKE: Når det gjelder sjokoladekaker, vet jeg at mange liker glassuren best. Selv er jeg en kakebunn-entusiast, men dersom frostingen hjelper det lite med god bunn. Tja, nei. Det hjelper en del for å være ærlig. Poenget mitt er: Kakefrosting er viktig på en kake, og her er en god oppskrift.
Se også vår oppskrift på sjokoladekake i langpanne
Du trenger:
Til en langpanne
- 200 gr margarin
- 1 plate mørk kokesjokolade
- 350 gr melis
- 1 egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss kokt kaffe
- Pynt: Revet kokos
Tips: Denne frostingen er ganske lys. Dersom du ønsker en mørkere, mer «syndig» frosting, kan du tilsette kakaopulver,
Slik gjør du:
1. Bland melis og vaniljesukker.
2. Kutt opp kokesjokoladen i små biter.
3. Smelt margarinen på medium varme, ta gryten av platen, og rør inn sjokoladebitene.
4. Ha smørblandingen i melisblandingen sammen med kaffen og bland sammen
5. Rør inn ett egg. Dersom røren virker å være for løs, kan du tilsette litt mer melis.
6. Spre så toppingen over jevnt utover kaken, og strø over revet kokos.