– Jeg. Er. Så. Lei. Den. Samme. Gamle. Grillmaten, kom det med sammenbitte tenner fra Madammen midt i en marinert nakkekotelett. Hun satte punktum mellom hvert ord. Selv slet jeg meg gjennom en lunken grillpølse fra en engangsgrill, og kunne i grunnen ikke vært mer enig. – Men det er jo fortsatt sommer og vi må jo ha mat. Og vi kan jo ikke grille. Det er jo sommer, sa jeg fortvilet, mens regnet vannet ut potetsalaten. – Hva med kalkun? Genialt!
Prøv også den samme gamle grillmaten. Det er egentlig superdigg med både marinerte nakkekotelleter, potetsalat og alle de andre grilloppskriftene her inne.
Du trenger:
Bergene cirka 200 gram kjøtt per pers
- 700 – 800 gram kalkunfilet
- 1 dl soyasaus
- 1 ½ dl olivenolje
- 2 ½ dl seven up/sprite/sitronbrus med sukker
- 1 ss hvitt pepper
- 1 ss hvitløkspulver
Slik gjør du du:
1. Kutt kjøttet i skiver på cirka 2 cm.
2. Ha alle ingrediensene i en bolle eller en forseglbar pose og bland godt. Tilsett brusen til sist.
3. La kjøttet marinere i kjøleskapet i opp til ett døgn. Dette er en marinade som trenger litt tid til å trekke inn i kjøttet og gi smak og saftighet, så den trenger i alle fall 8 timer marinering.
4. Grilles på medium varme i cirka fem minutter på hver side til kjøttet er akkurat gjennomstekt.
Én kommentar til “Kalkunskiver på grillen”