Kalkunskiver på grillen

Kalkunskiver på grillen
Saftig og smaksrik marinert skive av kalkunfilet på grillen gir en flott avveksling og variasjon på sommerens grillprogram.

– Jeg. Er. Så. Lei. Den. Samme. Gamle. Grillmaten, kom det med sammenbitte tenner fra Madammen midt i en marinert nakkekotelett. Hun satte punktum mellom hvert ord. Selv slet jeg meg gjennom en lunken grillpølse fra en engangsgrill, og kunne i grunnen ikke vært mer enig. – Men det er jo fortsatt sommer og vi må jo ha mat. Og vi kan jo ikke grille. Det er jo sommer, sa jeg fortvilet, mens regnet vannet ut potetsalaten. – Hva med kalkun? Genialt!

Prøv også den samme gamle grillmaten. Det er egentlig superdigg med både marinerte nakkekotelleter, potetsalat og alle de andre grilloppskriftene her inne.

 

Du trenger:

Bergene cirka 200 gram kjøtt per pers

  • 700 – 800 gram kalkunfilet
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ½ dl olivenolje
  • 2 ½ dl seven up/sprite/sitronbrus med sukker
  • 1 ss hvitt pepper
  • 1 ss hvitløkspulver

 

Slik gjør du du:

1. Kutt kjøttet i skiver på cirka 2 cm.

2. Ha alle ingrediensene i en bolle eller en forseglbar pose og bland godt. Tilsett brusen til sist.

3. La kjøttet marinere i kjøleskapet i opp til ett døgn. Dette er en marinade som trenger litt tid til å trekke inn i kjøttet og gi smak og saftighet, så den trenger i alle fall 8 timer marinering.

4. Grilles på medium varme i cirka fem minutter på hver side til kjøttet er akkurat gjennomstekt.

Én kommentar til “Kalkunskiver på grillen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.