Kalkunstuffing med loff

Kalkunstuffing med loff
Utrolig digg stuffing til kalkun. Sprø på topppen, saftig i midten. Nammis!

– Skulle ikke du lage stuffing?
– Jo, den står i ovnen nå?
– Hæ, skal den ikke være inni fuglen? Er det stuffing hvis du steker den ved siden av?
Jo, altså.. Teknisk sett har hun sikkert rett, Madammen, men… Stuffing smaker så mye bedre når den er stekt ved siden av, og man har mye mer kontroll på hvor godt stekt den blir. Jeg lever fint med utenomstekt stuffing, særlig når den smaker så godt som denne!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE STUFFINGER

Du trenger:

  • 5 dl kyllingkraft
  • 120 gram smør
  • 1 gulløk, grovhakket
  • 4 selleristenger, kuttet I tynne skiver
  • 3 egg
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • En håndfull fersk bladpersille (ca 30 gram), finhakket
  • En håndfull fersk timian (cirka 30 gram), finhakket
  • En stor loff, gjerne tørr og gammel, skåret opp i terninger

TIPS! Du kan bytte ut urtene med andre urter du liker bedre, eller erstatte de ferske urtene med 1 ts tørket

TIPS! Stuffingen blir best av at loffen er ganske tørr. Du kan gjerne kutte opp loffen i terninger dagen før, og la tørke på benken over natten eller flere netter. Eller tørke dem en stund (20 – 30 min) i ovnen på 200 grader. Men det funker helt fint med ferskere loff også.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Gjør klar kyllingkraften, og la den kjøle seg litt om den er veldig varm.

3. Smelt smøret i en stekepanne på medium varme. Når smøret bobler i pannen har du løk og selleristengene oppi. La steke på medium varme i 10 min til alt er mykt og gyllent. Pass på varmen, løken skal ikke få stekeskorpe.

4. Ha urtene over i stekepannen, og la steke 1 minutt til. Sett stekepannen til side.

5. Ha eggene i en liten bolle og pisk sammen med salt og pepper.

6. Pisk 1 dl av kyllingkraften inn i eggene, og så pisker du denne blandingen inn i resten av kraften. (Dette gjør du for å unngå at egget blir eggerøre hvis du har alt over i en varm kyllingkraft samtidig.)

7. Bland løkblandingen inn i eggeblandingen.

8. Så rører du inn brødterningene. Forsiktig, slik at du ikke moser brødet for mye.

9. Ha over i en ildfast form på størrelse med cirka et A4-ark. Bruker du denne størrelsen får du et herlig sprøtt lag på toppen og et  mykt og saftig lag i midten. (Hvis du heller vil ha alt sprøtt må du eksperimentere med fordele det hele utover en langpanne eller noe).

10. Stuffingen skal nå stekes i 45 – 50 minutter. Dekk til med aliuminiumsfolie i de første 25 minuttene. Ta så av folien og stek 20 – 25 minutter til. Toppen må ikke bli for brent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.