Kalkunsuppe med grønnkål

 Kalkunsuppe med grønnkål
En dampende skål med deilig suppe. Nammis!

Helstekt kalkun er fantastisk, og noe av det beste er at man ofte sitter igjen med utrolig deilig restekjøtt, som man kan bruke til utrolig mye spennende. Denne suppen, for eksempel, er helt fantastisk. Mager og mettende, rask og rågod. Denne er super om du vil ha en lett romjulsmiddag, skal ha lørdagsgjester på lunsj, trenger mager mat i januar eller om du bare drømmer om en rykende varm skål med hjemmelaget suppe.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE  SUPPEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til fire

  • 2 ss olje
  • 5 store sjalottløk, snittet i skiver   
  • 3 gulrøtter, kuttet i terninger på cirka ½ – 1 cm
  • 1 stor rød paprika, kuttet i terninger på cirka ½ – 1 cm
  • (Cirka) 250 gram ferdigstekt kalkun- eller kyllingkjøtt, revet opp i tynne strimler
  • 1 ss provence-krydder
  • 1 ½ liter kyllingkraft
  • 400 gram (1 boks) hermetiske tomater
  • 200 gram ferdigkokt ris, helst fullkornris eller villris
  • 200 gram grønnkål, hakket
  • ½ ts salt
  • ½ ts svart pepper
  • Suppen kan pyntes med finhakket bladpersille og/eller parmesan, med det kan helt fint sløyfes!

 

TIPS! Har du ikke ferdig tilberedt kjøtt? Da kan du bruke kylling- eller kalkunkjøttdeig i steden. (Da legger du bare til 3 minutters steketid på punkt 2)

Slik gjør du:

1. Varm oljen i en stor suppekjele og stek sjalottløk, gulrøtter og paprika på på medium varme i åtte minutter til løken er myk og gyllen. Pass på varmen. Løken må ikke få stekeskorpe.

2. Tilsett kalkunkjøttet i kjelen og stek i to minutters tid.

3. Kryde med provencekrydder, og stek videre i ett minutt tid, mens du rører.

4. Så tilsetter du kyllingkraft, hermetiske tomater, og ris og kok opp.

5. Når det koker rører du inn grønnkålen, salt og pepper.

6. Sett ned varmen, og la det små koke i 30 minutter. Smak så på suppen om gulrøttene er nok kokt. Når gulrøttene er ferdige er suppen ferdig.

7. Strø eventuelt over med pynt og servere med flatbrød, ferske rundstykker  eller focaccia.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.