Kanaripoteter – saltkokte poteter

Kanaripoteter kokes like lenge som vanlige poteter
Sydenmat gir sjeldent hjertebank og vann i munnen når en tenker tilbake på ferien, men Gran Canarias signaturrett – Kanaripotetene – er et hederlig unntak. Smaksrike poteter med et deilig saltlag. Nammis!

Kanaripoteter er mandelpoteter eller amaldinepoteter som er kokt i vann med masse salt.  Saltet gjør to fantastiske ting. Det trekker vannet ut av potetene, slik at potetsmaken blir mer intens og konsentrert. I tillegg legger det seg et lekkert tynt saltlag rundt hele poteten. Det blir grådig godt! Resultatet er en utrolig god rett, enten det er tilbehør til grillingsen, festmaten, tapaslaget eller bare til en helt vanlig middag.

Lag en skikkelig nammis hjemmelaget dressing til potetene.

Du trenger:

  • 500 gr poteter (mandelpotet eller amaldinepoteter blir best)
  • 500 gr salt (Bruk billig salt – gjerne fra sånne store pakker – hvis ikke blir dette ganske dyrt)
  • 1 liter vann

 

Slik gjør du:

1. Vask potetene godt, men ikke skrell dem.

2. Ha dem oppi en stor gryte sammen med vann og salt og kok dem som vanlige poteter, til de er gjennomkokte. Grunnen til at jeg sier stor gryte, er at det blir ganske mye gris hvis så salt vann koker over. Samtidig må gryten være så liten at potetene faktisk dekkes av vannet.

3. Når potetene er ferdigkokte heller du av vannet, og tar av lokket. Da damper alt vannet bort, og hver potet får et deilig saltlag på utsiden.  Hvis saltlaget blir for tykt, er det lov til å børste litt av potetene før du spiser dem for å unngå saltsjokk!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.