Kanelpinner

Kanelpinner
En kjekk kanelvariasjon over de klassiske julekakene. Nammis!

Kanel er nok et av de viktigste julekrydderne for meg. Veldig mange av mine absolutte julefavoritter toucher innom kanel. Disse kanelpinnene spiller på de klassiske smørbaserte julekakene (som for eksempel berlinerkranser), men blir rullet ut i pølser som trilles i sukker og kanel før de stekes. Det gjorde at det var lettere for ungene å delta i baksten. Julekakene holder seg gode lenge i lufttett boks.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE JULEKAKER

 

Du trenger:

  • 200 g smør, romtemperert
  • 100 g melis
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts kanel
  • Skallet fra en sitron (kun det gule) – kan sløyfes

Til utrullingen:

  • 1 stk eggehvite
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

OBS! Er du fristet til å bytte ut melisen med vanlig sukker? Ikke gjør det, for da henger deigen dårligere sammen!

Slik gjør du:

1. Rør smør og melis luftig sammen. Helst et par minutter i kjøkkenmaskin sånn at blandingen blir ordentlig luftig og «fløffy».

2. Så tilsetter du resten av ingrediensene, og blander til alt er en jevn masse.

3. Sett gjerne deigen en halvtime-time i kjøleskapet før du triller dem ut – da blir deigen gjerne litt lettere å jobbe med.

4. Så triller du deigen til fingertykke pølser, og deler dem opp i 6 centimeter lange pinner. (Eller, altså: Du kan jo skjære dem opp i 4 eller 8 centimeter for min del. Eller legge dem i sirkler. Gjør det som du har mest lyst til – det er jo jul)

5. Så ruller du pinnene, først i eggehvite, og så i en blanding av sukker og kanel. Sørg for at hele pinnen bli dekket av både egg og sukkerkanel.

6. Kakene legges på stekebrett med noen centimeters avstand, og stekes i cirka 10 minutter på 180 grader, midt i ovnen. Da vil de fortsatt være ganske lyse på utsiden, men gjennomstekte inni.

7. Dersom du vil at kakene skal knase litt mer når du spiser dem, kan du gjerne strø over litt sukker så fort de kommer ut av ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.