Karamellisert kål

Fårikålpizza med potetstappefyll, fårikålkjøtt og karamellisert kål.
Karamellisert kål er et tilbehør som kan gjøre det meste mer spennende. Perfekt til stekt mat. Her brukt som pizzatopping.

Bunnen av kjøleskapet mitt er ofte okkupert av små rester av store grønnsaker jeg har brukt til noe annet spennende. Men hva bruker man egentlig en kvart sellerirot eller en halv pastinakk til? En av gjengangerne i mitt kjøleskap er halve hodekåler. Men ikke nå lenger. For restehodekål er nemlig genial hvis man gjør det om til karamellisert kål. Da har du plutselig et spennende, annerledes og perfekt tilbehør til fiskekaker, grillmat, hamburgere eller sandwicher. Så hva smaker det? Kan minne litt om surkål, bare friskere. Nammis!

Prøv også vår andre sauser og tilbehør

Du trenger

  • 200 gram hodekål, rå, finhakket
  • 2 ss ekte smør
  • 2 toppede ss sukker
  • 3 ss eddik

 

Slik gjør du

1. Smelt smør i en stekepanne på medium varme og ha i den finhakkede kålen

2. Stek i fem minutter mens du rører ofte

3. Tilsett sukker og eddik og bland godt

4. Fortsett å steke i cirka 10 minutter til all vesken er kokt inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.