Bunnen av kjøleskapet mitt er ofte okkupert av små rester av store grønnsaker jeg har brukt til noe annet spennende. Men hva bruker man egentlig en kvart sellerirot eller en halv pastinakk til? En av gjengangerne i mitt kjøleskap er halve hodekåler. Men ikke nå lenger. For restehodekål er nemlig genial hvis man gjør det om til karamellisert kål. Da har du plutselig et spennende, annerledes og perfekt tilbehør til fiskekaker, grillmat, hamburgere eller sandwicher. Så hva smaker det? Kan minne litt om surkål, bare friskere. Nammis!
Prøv også vår andre sauser og tilbehør
Du trenger
- 200 gram hodekål, rå, finhakket
- 2 ss ekte smør
- 2 toppede ss sukker
- 3 ss eddik
Slik gjør du
1. Smelt smør i en stekepanne på medium varme og ha i den finhakkede kålen
2. Stek i fem minutter mens du rører ofte
3. Tilsett sukker og eddik og bland godt
4. Fortsett å steke i cirka 10 minutter til all vesken er kokt inn.