Karamellsaus til dessert

Hever desserten mange hakk.
En deilig, fyldig og søt karamellsaus som smaker som smeltet smørbukk. Utrolig nammis.

En god hjemmelaget dessertsaus kan heve enhver dessert og enhver pudding, enten selve desserten er kjøpt eller hjemmelaget. Denne fantastiske karamellsausen kan gjøre desserten til en opplevelse man snakker om i lang tid. Deilig, søt og fyldig saus som smaker som smeltede fløtekarameller. Denne burde du prøve!

 Prøv sausen til vår hjemmelagde karamellpudding.

 

Du trenger:

  • 100 gr sukker
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 30 gr ekte smør
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en gryte til den har en lys gyllen farge. Prøv å ikke røre i den underveis.

2. Ta kjelen av gryten og tilsett deretter fløte litt etter litt mens du hele tiden rører. Her er det viktig å bare tilsette litt fløte av gangen, hvis ikke klumper sausen seg.

3. Når karamellen og fløten er ferdig blandet inn, tilsetter du smør og vaniljesukker.

4. Sausen skal så koke på middels sterk varme i ca. 10 minutter. Denne servers lunken sammen med karamellpuddingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.