Karamellsaus til iskrem

Deilig, tyktflytende og varm karamellsaus til iskrem.
Innimellom kommer jeg over noen oppskrifter som er så gode at ingen burde gå igjennom livet uten å ha smakt dem. Dette er en sånn en. Denne karamellsausen til iskrem MÅ du simpelthen bare prøve! Nammis!

– Wow! Har dere smeltet smørbukk-karameller? Middagsgjesten hadde akkurat satt tennene i desserten, og var i himmelen. En stor skål med kvalitetsiskrem, og nylaget, varm, tyktflytende karamellsaus på toppen. Deler av karamellsausen stivner i møtet med sausen, slik at du virkelig får en snadder smaksopplevelse. Karamellsaus til iskrem er helt genialt. Må prøves!

Prøv også våre andre desserter

Du trenger:

  • 200 gram brunt sukker
  • 115 gram ekte smør, romtemperert, gjerne kuttet i terninger
  • 1,2 dl kremfløte (120 gram)
  • En klype salt (det du får plass til når du presser sammen tommelfingertuppen og pekefingertuppen)

 

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en kjele

2. Varm opp til det koker. Rør hele tiden, og bruk medium varme.

3. Når det koker, skrur du varmen litt ned, og lar det småkoke i fem minutter til blandingen er jevn, myk og skinnende. Rør hele tiden.

4. La avkjøles til lunken og server til kvalitetsiskrem.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.