
– Wow! Har dere smeltet smørbukk-karameller? Middagsgjesten hadde akkurat satt tennene i desserten, og var i himmelen. En stor skål med kvalitetsiskrem, og nylaget, varm, tyktflytende karamellsaus på toppen. Deler av karamellsausen stivner i møtet med sausen, slik at du virkelig får en snadder smaksopplevelse. Karamellsaus til iskrem er helt genialt. Må prøves!
Prøv også våre andre desserter
Du trenger:
- 200 gram brunt sukker
- 115 gram ekte smør, romtemperert, gjerne kuttet i terninger
- 1,2 dl kremfløte (120 gram)
- En klype salt (det du får plass til når du presser sammen tommelfingertuppen og pekefingertuppen)
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele
2. Varm opp til det koker. Rør hele tiden, og bruk medium varme.
3. Når det koker, skrur du varmen litt ned, og lar det småkoke i fem minutter til blandingen er jevn, myk og skinnende. Rør hele tiden.
4. La avkjøles til lunken og server til kvalitetsiskrem.