Karrimajones

Karrimajones
En deilig, fyldig majonesdressing med masse smak. Nammis!

– Oi, den var noe for seg selv, ja! Masse smak, men veldig god!
Ja, dette er ikke noen diskret majonesdressing, akkurat. Denne setter preg på maten, for å si det sånn. Og det er den verdt, fordi den er veldig, veldig god. Og allsidig. Du kan bruke den som dipsaus til chips eller grønnsaker, som dressing til grillmat eller pommes frittes, på burgeren, i påleggssalater som potetsalater, kyllingsalat eller på skiven under noe kjøttpålegg. Eller hvorfor ikke ha den til rekene neste gang? Prøv!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PÅLEGGSOPPSKRIFTER

 

Du trenger

  • ½ ss olivenolje
  • ½ gulløk, finhakket
  • 2 ts karripulver (jeg bruker Hindu sitt, fornøyd med det)
  • 2 ½ dl majones (jeg bruker Hellman sin til sånt, men du velger selv)
  • 2 ss mangochutney (eller annen chutney om du heller har det)
  • 4 ts limejuice (saften fra cirka to lime)
  • ½ ts salt

Slik gjør du

1. Finhakk løken.

2. Varm olje i pannen på medium varme, og stek løken forsiktig i fem minutter, til den er myk og gyllen. Pass på varmen her, løken skal ikke få stekeskorpe.

3. Ha over karikrydderet og bland inn i løken mens du steker i et minutt til.

4. Ha løken over i en bolle, og la den kjøle seg ned noen minutter.

5. Så blander du i majones, chutney, limejuice og salt og blander godt.

6. La gjerne hvile i kjøleskapet noen timer før du skal bruke den, så setter smakene seg godt sammen. Denne holder seg godt i kjølekskapet i tre dager om du lagrer den lufttett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.