Det er så digg å ha mange strenger å spille på når det skal grilles. For min del må det ikke være kjøtt så lenge det er godt, og her kommer disse kikertkakene inn. De er saftige, gode og har masse smak. Supergodt. Beregne èn til hver om det er forrett eller siderett – og to til hver når det er hovedrett.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLRETTER
Du trenger
Til fire kaker
- En boks kikerter (380 gram – gir cirka 200 gram ferdig skylt)
- 30 gram pinjekjerner
- 1 ts olivenolje
- ½ gulløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, presset gjennom hvitløkspressen
- 1 gulrot, revet
- En håndfull fersk bladpersille, hakket
- 1 egg
- 1 ss sennep
- 1 ss ketsjup
- 1 dl brødrasp
- ½ ts pepper
TIPS! Hvis du skal doble oppskriften er det ikke sikkert du trenger 2 egg, begynn med ett og se hvordan konsistensen er før du eventuelt tilsetter ett til om det blir for tørt.
Slik gjør du:
1. Skyll godt av kikertene og ha dem i en bolle. Grovmos dem med en gaffel
2. Gjør klar løk og hvitløk og sett til side
3. Bland samme egg, sennep og ketsjup og pisk sammen
4. Sett stekepannen på medium høy varme, og ha pinjekjernene oppi uten olje. De skal ristes tørt i noen minutter, til det begynner å lukte stekt pinjekjerne. Vend om på dem innimellom, de skal ristes, ikke svis. Ha de ferdige pinjekjernene oppi med kikertene
5. Ha olje i pannen og la løk og hvitløk stekes myke på medium varme, cirka 5 minutter.
6. Ha løken oppi med kikertene
7. Gjør klar gulroten og persillen og ha oppi kikertbollen sammen med eggeblandingen og pepperet. Bland godt.
8. Form sammen til fire flate «karbonader» med hendene. Dekk begge sider med et tynt lag brødrasp.
9. Sett i kjøleskapet minst èn time før du skal grille dem. Det gjør at kakene holder formen bedre.
10. Grill kikertkakene på direkte medium høy varme i 10 – 12 minutter – snu dem minst èn gang underveis. De kan være litt løse, så snu dem sjeldent og med varsomhet.
Oppskriften baserer seg på oppskrift jeg fant i en bok jeg kjøpte på loppemarked. Boken heter «Weber Grilling» av Matthew Drenan.