Kinesiske pitabrød

Kinesisk pitabrød
Digge, nystekte pitabrød med spennende kjøttdeigfyll med spennende kinesiske smaker. Nammis!

«- Herlighet, så godt! Hvorfor har vi ikke dette oftere?» Det sier Madammen og jeg hver gang vi får servert pitabrød hos noen. Vi lager det jo aldri selv. Men etter et sommerbesøk på Vestlandet som inkluderte en deilig pitabrødmiddag innså vi at vi ikke kunne utsette det lenger. Nå bare MÅTTE det bli pitabrød. Fyllet ble en litt utradisjonell kinesiskinspirert kjøttdeig-og-grønnsaksblanding som bare ble helt utrolig god. Prøv selv: en fredag du er lei av Taco, for eksempel – Perfekt fredagsmat!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE KINESISKE RETTER

Du trenger:

Til fire

  • 1 gulløk, skåret i tynne strimler
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ ss revet ingefær
  • 300 g hodekål, finkuttet i tynne strimler
  • 150 g sjampinjonger, kuttet   i skiver
  • 1 grønn paprika i små strimler
  • 150 gram squash, kuttet i tynne skiver
  • 3 ss olje til steking
  • 400 g ­karbonadedeig
  • 1 kjøttbuljongterning (eller sånn fondgreie)
  • ½ ts pepper
  • 2 ss soyasaus (jeg brukte sånn grønn med lite salt)
  • 1 dl vann eller creme fraishe (jeg brukte vann og var fornøyd med det)

Kan serveres med varme pitabrød (gjerne grove), søt chilisaus og litt salat.

Slik gjør du:

1.  Vi begynner med å steke grønnsakene. De skal stekes raskt i omganger i olje i en VARM stekepanne (som når du woker). Ha litt olje i pannen og la pannen bli ordentlig varm. Stek løk/hvitløk/revet ingefær, kål, sjampinjonger, paprika og squashen hver for seg i cirka ett – to minutter, og sett til side. Ha på litt mer olje hvor hver gang  du har i nye grønnsaker.

2. Så senker du varmen og bruner kjøttdeigen i litt olje.

3. Knus så buljongterningen over kjøttet og rør godt inn sammen med salt og pepper

4. Så blander du inn igjen grønnsakene sammen med soyasaus og vann (eller creme fraishe) og varmer raskt opp.

5. Fyll kjøttdeigen i varme pitabrød og ha på sweet chilisaus eller en annen saus du liker.

 

 

 

Oppskriften stammer fra en svensk middagskasse fra Ica for noen år tilbake.

 

Én kommentar til “Kinesiske pitabrød

  1. Tilbaketråkk: Hjemmelagde pitabrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.