Kjeks med sjokoladebiter

Denne oppskriften holder til cirka 30 kjeks
Nybakte, varme kjeks med sjokoladebiter på under 40 minutter. Utrolig enkelt og utrolig godt!

Madammen og jeg var invitert til møte en morgen klokken 9. – Det er vel normal høflighet å ta med noe bakverk når man først skal i møte, tenkte jeg. Men hva skulle jeg lage? Det skulle jo helst være noe som både er raskt, enkelt, møtevennlig og ikke minst utrolig godt. Da måtte det nesten bli kjeks, da. Deilige nystekte kjeks med sprø skorpe, seig midte og god sjokolade. Hvis møteleder stiller med kaffe måtte dette møtet bli en garantert fest.

Prøv også våre andre kjeks

 

Du trenger

Til cirka 30 småkjeks

  • 150 gr ekte smør, romtemperert
  • 100 gr sukker
  • 60 gr brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 225 gr mel
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 200 gr sjokoladebiter av mørk sjokolade

 

Tips. Frys gjerne kjeksene som blir til overs. Når de er tint kan du ha dem i ovnen i 2-3 minutter på 200 grader, så er de gode som nye!

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Pisk sammen smør og sukker til det er en kremet masse. Jeg brukte miksmasteren.

3. Pisk sammen vaniljen og egget.

4. Tilsett eggeblandingen, salt, mel og bakepulver i smørblandingen og rør godt til alt er blandet.

5. Ha i sjokoladen og bland til sjokoladen er jevnt fordelt i hele deigen.

6. Hvis du har en som er like glad i kakedeig som Madammen er her i huset, må du på dette tidspunktet huske å sette av en liten deigklatt til henne for ustekt konsumering.

7. Bruk en teskje og fordele klatter med deig på et stekebrett med bakepapir. En toppet teskje per kjeks. 16 kjeks per brett.

8. Stek midt i ovnen på 200 grader i 8-11 minutter. Du ser st de er ferdige når det danner seg en brun stekeskorpe i kanten. I midten skal deigen være fortsatt være lys.

9. Ta ut stekebrettet og la kjeksene hvile på brettet i cirka ti min. Da er de kalde nok til at de ikke blir ødelagt av å flyttes. Flytt kjeksene over på rist og avkjøl til de er kalde.

10. Lagres lufttett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.