Kjøttboller av elg

Kjøttboller av elg
En breddfull skål av deilige, magre, smaksfulle kjøttboller av elg. Nammis!

Kjøttdeig av elg er en super råvare. Kjøttet er magert og sunt, men like allsidig som vanlig kjøttdeig. I tillegg smaker det litt mer, så det er perfekt når du går lei av den vanlige oksekjøttdeig-tacofredagen. Denne gangen gikk kjøttdeigen til disse fantastiske kjøttbollene. Jeg brukte dem i en suppe (LENKE), men de kunne like gjerne bli brukt i spaghettisausen, som en tapasrett eller på pizza. Her er det mange muligheter.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE OPPSKRIFTER MED ELG

Du trenger:

  • Cirka 500 gram kjøttdeig av elg
  • 2 ss worcestershire sauce
  • 1 ½ dl brødsmuler av gammelt brød (ikke grovere enn kneip) – kan erstattes av ferdigbrødrasp fra butikken
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts persille-krydder

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 230 grader

2. Riv kjøttdeigen opp i relativt store terninger, og ha dem i en bolle sammen

3. Finhakk/blend 2-3 brødskiver og mål opp at du har cirka 1 ½ dl brødsmuler

4. Ha worcestershire sauce, brød, salt, pepper og persille i bollen med kjøttdeigen og bland godt. Her er det like greit å bruke hendene, og sikre at alt blir godt mikset sammen til én jevn masse.

5. Finn frem en spiseskje, ta en toppet skje med deig og kjøttboller med hendene. Dette blir lettere hvis hendene dine er fuktige. (Hvis du vil være nøye på at alle kjøttbollene blir like store, kan du bruke kjøkkenvekt. Cirka 45 gram per bolle er perfekt).

6. Fordele de ferdige kjøttbollene utover på et stekebrett med bakepapir

7. Sett i midten av ovnen i 20 minutter, til de er ferdig gjennomstek og har fin, gyllen stekeskorpe.

8. Brukes til pasta, i supper, paier eller i fryseboksen til en senere anledning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *