Jeg har alltid likt en god kjøttbolle. Disse saftige, små kjøttkulene fylt av smak og glede. Men det gjør meg ikke til den største kjøttbolle-entusiasten i husstanden, for Madammen simpelthen elsker dem. Aller helst i en lekker tomatsaus på et tapasbord, men gjerne på pizza, eller til spaghetti eller som pålegg. Kjøttboller kan brukes til alt.
Trenger du også spagetti og pastasaus?
Du trenger:
- ½ gulløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
- 400 gr kjøttdeig av storfe
- 1 ts knuste chiliflak eller chilipulver
- 1 dl melk, kald
- En håndfull tørt fint brød, rundstykke eller baguett, kuttet i terninger
- 1 egg
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- Olje til steking
Slik gjør du:
1. Gjør klar alle ingrediensene.
2. Finn frem en stekepanne sett den på medium varme. Ha i litt olje i pannen og la den bli varm.
3. Stek så løk og hvitløk på medium varme i 10 minutter til grønnsakene har blitt myke. Rør ofte – det er ikke meningen at grønnsakene skal få noe særlig med stekeskorpe.
4. Krydre med chiliflak og la stå i to minutter
5. Bland melk og oppkuttet brød sammen til en grøt
6. Ha kjøttdeigen og løkblandingen oppi brødblandingen.
7. Bland godt til alt er en jevn masse. Bruk gjerne hackit eller et annet passende redskap.
8. Vurdere om blandingen henger godt sammen. Bruk et egg til å binde den bedre sammen, dersom deigen fremstår veldig løs.
9. La gjerne blandingen stå i kjøleskapet noen timer dersom du har tid.
10. Forme deigen til små kuler. Du bestemmer selv hvilke størrelse du foretrekker.
11. Ha olje i stekepannen og stek kjøttbollene på medium varme til de er gjennomstekte. Del en bolle i to, dersom du er usikker på om de er ferdig stekte.