Kjøttbollesaus

Pastasaus.
En frisk og deilig pastasaus med masse smak. Nammis!

Jeg kaller denne for kjøttbollesaus, fordi vi bruker den når det er spagetti-og-kjøttbolledag, men denne pastasausen er en allsidig kar, som kan brukes som pizzafyll, pastasaus, spagetti bolognese, lasagne og mye mer. Tomatene, krydderne og de friske urtene gir en kjempegod og frisk smaksdybde. Anbefales.

Trenger du også kjøttboller og spagetti?

 

Du trenger:

  • 1 gulløk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 150 gr tomatpure
  • ½ potte fersk, finhakket persille
  • ¼ potte fersk, finhakket basilikum
  • 2 dl kjøttkraft (jeg brukte buljongterning)
  • ½ ts knuste chiliflak eller chilipulver
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Ett laurbærblad
  • Litt olivenolje til steking

 

Slik gjør du

1. Gjør klar alle ingrediensene.

2. Finn frem en stor kjele og sett den på medium varme. Ha i litt olje i pannen og la den bli varm.

3. Stek så gulrot, løk og hvitløk på medium varme i 10 minutter til grønnsakene har blitt myke. Rør ofte – det er ikke meningen at grønnsakene skal få noe særlig med stekeskorpe.

4, Så tilsetter du resten av ingrediensene og blander godt.

5.  Varm forsiktig opp til kokepunktet – og la sausen småputre. Jo lenger det putrer, jo bedre blir det. Minimum er ti minutter – tredve minutter er supert!

6. Når du beregner cirka fem minutter igjen av koketiden, kan du smake på pastasausen. Trenger du mer salt? Trenger du mer pepper?

7. Når du er fornøyd med smaken, fjerner du laurbærbladet og så spiser du.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.