Kjøttbollesuppe med elg

Kjøttbollesuppe med elg
Dampende deilig kjøttsuppe med smaksrike kjøttboller av elgkjøtt. Nammis!

Faste følgere av nammis.no vet at jeg er en ordentlig suppeentusiast, og har allerede prøvd mange av mine andre suppeoppskrifter (lenker). Her kommer ennå en superdigg, smakfull og mettende middagssupe som hele familien liker. En deilig kjøttsuppe med tomater, løk og aspargesbønner – og lekre, hjemmelagde kjøttboller av elgkjøtt som den store stjernen! Ordentlig god!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE OPPSKRIFTER MED ELG

Du trenger:

Dette er en fin mengde til en familie med to voksne og to små barn. Dersom du skal ha middag til en mer storspist forsamling anbefaler jeg å doble suppemengden

 

Til kjøttbollene:

  • Cirka 500 gram kjøttdeig av elg
  • 2 ss worcestershire sauce
  • 1 ½ dl brødsmuler av gammelt brød (ikke grovere enn kneip) – kan erstattes av ferdigbrødrasp fra butikken
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts persille-krydder

TIPS! Har du ikke elg kan du selvsagt bruke noen andre kjøttboller (LENKE)

 

Til suppen:

  • 2 fedd hvitløk, most gjennom hvitløkspressen
  • ½ gulløk, grovhakket
  • ½ ss olivenolje
  • 2 kokefaste poteter, kuttet i tynne skiver
  • 2 gulrøtter, kuttet i tynne skiver
  • 5 dl oksekraft (jeg bruker ferdig fra butikken)
  • 200 gram hermetiske tomater (altså det samme som en halv boks)
  • 1 håndfull aspargesbønner (fryste eller ferske)
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts oregano
  • ½ ts basilikum
  • 1 lite laurbærblad

 

TIPS: Servere dette med grove rundstykker til, så metter det lengre.

 

Slik gjør du:

Kjøttbollene først:

1. Sett ovnen på 230 grader.

2. Riv kjøttdeigen opp i relativt store terninger, og ha dem i en bolle sammen.

3. Finhakk/blend 2-3 brødskiver og mål opp at du har cirka 1 ½ dl brødsmuler.

4. Ha worcestershire sauce, brød, salt, pepper og persille i bollen med kjøttdeigen og bland godt. Her er det like greit å bruke hendene, og sikre at alt blir godt mikset sammen til én jevn masse.

5. Finn frem en spiseskje, ta en toppet skje med deig og kjøttboller med hendene. Dette blir lettere hvis hendene dine er fuktige. (Hvis du vil være nøye på at alle kjøttbollene blir like store, kan du bruke kjøkkenvekt. Cirka 45 gram per bolle er perfekt).

6. Fordele de ferdige kjøttbollene utover på et stekebrett med bakepapir

7. Sett i midten av ovnen i 20 minutter, til de er ferdig gjennomstek og har fin, gyllen stekeskorpe.

Så er det suppetid!

8. Mos hvitløken og hakk løken

9. Varm oljen opp til medium varme i en suppegryte, og stek løken og hvitløken til 5-7 minutter til løken er myk og gyllen. Rør innimellom og pass på varmen, løken skal ikke ha stekeskorpe.

10. Mens løken steker kan du kutte potet og gulrot opp i tynne skiver (jeg bruker råkostjern). Skrell dem om du vil, men jeg vasker dem godt, og beholder skallet på.

11. Ha oksekraft, hermetiske tomater i gryten sammen med potetene og gulrøttene.

12. Tilsett aspargesbønner og krydder og bland godt

13. Kok opp, og la småkoke i 20 – 25 minutter. Sjekk om potetene og gulrøtter er gjennomkokt.

14. Bland kjøttbollene forsiktig inn og la gryten stå i 2-3 minutter til, slik at kjøttbollene blir gjennomvarme.

15. Server suppen med rundstykker, og gjerne litt parmesan på toppen om du liker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *