Kjøttpudding

Kjøttpudding
Saftig kjøttpudding med masse grønnsaker, tomatsaus med kick og baconlokk på toppen! Nammis!

Man kan aldri være helt trygg når det står kjøttpudding på menyen. Kjøttpuddingen kan se fristende og lekker ut, men være et tørk og smakløst mareritt å få i seg. Det trenger du ikke bekrymre deg for med denne oppskriften. Den er digg på smak og saftighet. Litt av saftigheten kommer fra grønnsakene som er i puddingen. Selve puddingen smaker utrolig godt i seg selv, men det tynne laget av tomatsaus med schvung tar kjøttpuddingopplevelsen til himmels. For ikke å snakke om baconlaget på toppen. Denne tror jeg rett og slett du bare må lage!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE MIDDAGER

Du trenger:

 Til 8 pers

  • 1 ss olivenolje
  • 1 gulløk, hakket
  • 2 gulrøtter, raspet
  • 1 selleristang, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 1 ½ dl ketsjup
  • ½ dl eplesider-eddik
  • 2 ½ ss brunt sukker
  • ¼ ts kajennepepper
  • 1 ½ dl kyllingkraft
  • 1 håndfull fersk persille, finhakket
  • 2 egg
  • 50 gram revet ost (for eksempel cheddar, mozzarella eller parmesan)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 6 – 8 baconstrimler

 

Serveringstips: Servere med saus (lenke) og poteter (lenke)

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Dekk en liten, ildfast form med bakepapir. Jeg brukte en brødform

3. Varm olje på en stekepanne til medium varme og stek løk, hvitløk, gulrot og selleristangen til løken er myk og gyllen. Cirka 6 minutter er bra. Rør innimellom og pass på varmen, løken skal ikke få stekeskorpe.

4. Flytt grønnsakene til en stor bolle (som senere skal få plass til resten av ingrediensene

5. Mens grønnsakene steker, kan du koke opp ketsjup, eddik, brunt sukker og kajennepepper i en lite kjele. Når det koker, setter du varmen ned litt, og lar det småkoke i 5 minutter. Rør innimellom. (Poenget med dette, er å redusere vesken litt, slik at det blir en litt klissete, sirupsaktig saus. Nammenam!)

6. Når det er ferdigkokt, kan du ta to spiseskjeer av ketsjupblandingen over en blender, sammen med persillen og kyllingkraften. La blenderen gå til det hele er en jevn masse. Resten av ketsjup-blandingen kan du sette til side, vi kommer tilbake til den senere.

7. Så tar du ketsjup-persille-kraftblandingen oppi bollen med løkblanding.

8. Tilsett egg, ost, salt og pepper i løkblandingen og rør godt

9. Så tilsetter du kjøttdeigen og blander godt. Det letteste her er å bruke (rene) hender eller kjøkkenmaskin for å sikre at den blir helt dekket!

10. La så blandingen over i den ildfaste formen. Spre den godt utover, slik at formen er jevnt dekket. Kjøttpuddingen skal ha flat og jevn overflate.

11. Så tar du resten av ketsjup-blandingen fra tidligere, og smører den utover toppen på kjøttpuddingen

12. Og på toppen av det igjen, fordeler du baconstripene utover.

13. Inn i ovnen, til et steketermometer viser 75 grader (tar cirka 70 – 80 minutter med min ovn).

14. Når den er ferdigstekt, har den krympet litt, og det er en del fettete veske rundt. Bare hell av vesken, dekk til formen med aluminiumsfolie, og la den hvile under folien iti minutter før du skjærer den opp i skiver og serverer! Da holder den formen bedre.

En kommentar om “Kjøttpudding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *