Kjøttsaus til lasagne

Kjøttsaus til lasagne
En fyldig, smaksrik og enkel kjøttsaus til lasagne. Nammis!

Folk som planlegger hyttetur: Skal vi lage lasagne på fredagen?
Jeg: JAAA!
Folk: Fint, da kjøper vi sånn pakke på butikken.
Jeg: NEEEEI!!

Og derfor så har jeg denne standardoppskriften på kjøttsaus, som er ganske enkel, rask, ukomplisert og kan lages på de fleste kjøkken. God er den også!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE LASAGNE-OPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til en stor lasagne på cirka 6 pastaplater
(du kan halvere mengden til en liten lasagne)

  • 1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 4 gulløk, hakket i små terninger
  • To bokser hermetiske tomater (a 400 gram)
  • 180 gr tomatpure
  • 2 ss olje
  • 1 dl vann
  • 1 ss timian (tørket – kan erstattes med 3 ss fersk timian som er hakket)
  • 1 ½ ss oregano (tørket – kan erstattes med 5 ss fersk oregano som er hakket)
  • 1 hakket bunt fersk basilikum (Kan erstattes med 1 ½ ss tørket)
  • 3 klyper muskatnøtt (Det du får presset mellom tommelfingertuppen og pekefingertuppen)
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

TIPS! Vil du ha en sunnere lasagne? Da kan du erstatte 200 gram av kjøttdeigen med 5 gulerøtter og 200 gram persillerot, kuttet i små terninger. Og bruke pastaplater av fullkorn.

TIPS! Har du ikke alle krydderne som trengs her? Det gjør ikke så mye. Prøv deg frem med de italienske krydderne du har tilgjengelig.

Slik gjør du:

1. Skrell løken, og kutt den opp i små terninger.

2. Varm olje i en stekepanne på medium varme, og stek løken i 5 – 10 minutter til den er gyllen og blank. Løken skal ikke få noe stekeskorpe her, så skru ned varmen hvis det blir for varmt.

3. Når løken er gyllen og blank kan du skru opp varmen litt og tilsette karbonadedeigen. Hakk karbonadedeigen godt opp i små biter mens du steker den. Jo finere biter du har, jo jevnere blir kjøttsausen. Dette handler litt om smak og behag – og du velger selv.

4. Så rører du inn resten av ingrediensene som skal i kjøttsausen.

5. Bland godt og kok opp på mild varme.

6. La småkoke i 15 – 60 minutter (kommer an på hvor god tid du har – jo lenger jo bedre). Smak til mot slutten av koketiden for å se om du skal tilsette mer krydder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.