Klassisk hjemmelaget burger

Hamburger
Den klassiske hjemmelagde hamburgeren med kjøttdeig. Saftig og superdigg!!

Vi hadde gått lang lørdagstur i skogen og skulle hjem til middag. Madammen hadde fablet om fårikål på hele turen, men tanken til å nyte en deilig fårikålmiddag klokken 22 en lørdagskveld gjorde at jeg heldigvis oppnådde konsensus om min idé om å «heller ta fårikålen i morgen», selv om jeg registrerte litt skuling fra sidelinjen. – Kan vi ikke heller ta burgere, da? Det er enkelt, foreslo jeg. – Tja, jo… Hun trakk på det. Foreståelig nok. Mine andre burgeroppskrifter har ikke alltid kvalifisert til «enkel middag»-kategorien, og det har vært litt venting. – Jeg lover, vi gjør det enkelt, lovte jeg. – Solgt, sa Madammen, og ikke lenge etter kunne vi sette tennene i disse saftige, superdigge og enkle burgerne. Klassisk hjemmelaget burger = Skikkelig bra lørdag!

Sjekk også våre andre burgere

 

Du trenger

til 2 pers (fire burgere)

  • 400 gram karbonadedeig av storfe
  • 1 egg
  • ½ gulløk, finhakket
  • 4 ss brødrasp (ferdig posekjøpt i butikken)
  • 1 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Serveres med: Hamburgerbrød (lenke), hamburgerdressing (lenke), ketsjup (lenke), salat, ost og grønnsaker og annet tilbehør etter eget ønske

 

Slik gjør du

1. Alle ingrediensene bør helst være kjøleskapskalde.

2. Bland alt i en bolle og bland godt. Bruk hendene eller kjøkkenmaskin (med K-kroken) for å sikre at alt blir en jevn blanding.

3. La blandingen stå i kjøleskapet minst 30 min før du jobber videre med den (da blir alt så mye lettere).

4. Ha litt olje på brettet der du skal legge de ferdige burgerne før du steker dem. Da blir de mye lettere å plukke opp.

5. Del deigen i fire like store deler, og form disse til hamburgere. Bruk hamburgerbrødene som mål for hvor store burgerne skal være, men husk at de krymper litt under steking – så lag burgerne litt større enn brødene du skal bruke.

6. Hamburgerne stekes i olje på medium – til sterk varme . i cirka fire minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt.

7. La gjerne burgerkjøttet hvile fem minutter før du begynner å spise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.