Kokestekebakte grønnsaker

Rotgrønnsaker som er kokt, stekt og ovnsbakt.
Rotgrønnsaker som er kokt, stekt og ovnsbakt. Et tilbehør som hever de fleste middager. Passer også fint som en tapasrett

Trenger du litt variasjon i tilbehøret på middagstallerkenen? Eller skal du lage en rett til tapaslaget? Da er kokestekebakte rotgrønnsaker tingen. Deilige gjennomkokte grønnsaker med sprø stekeskorpe og godt med krydder. Tallerkenen blir tom for tilbehør så alt for fort!

Hva skal du ha til middag?

Du trenger:

Til 2 personer

  • 4 – 6 poteter (medium størrelse)
  • 4 gulrøtter
  • 200 gr kålrot
  • Litt olivenolje
  • Krydder: salt, pepper og malte chiliflak

 

TIPS: Dette er en ganske åpen rett med mange muligheter. Bruk du rotgrønnsakene du liker eller har i kjøleskapet, juster mengden eller krydre med annet krydder du like bedre. Det er helt opp til deg.

Slik gjør du:

1. Skrell grønnsakene. Kapp opp gulrøttene i 2-3 biter – og kålroten i litt mindre biter. Potetene kan være hele dersom de ikke er for store.

2. Kok grønnsakene i vann med litt salt i 20 minutter

 

3. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med litt olje i noen minutter på hver side. Her er poenget at de skal få god stekeskorpe. Krydre med salt, pepper og knuste chiliflak.

 

4. Sett dem inn i ovnen på 220 grader i 15 – 20 minutter.

Én kommentar til “Kokestekebakte grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.