Hva som gjør denne burgeren koreansk og ikke bare asiatisk, spør du? Aner ikke! Jeg vet heller ikke om dette er noe koreanerne har laget selv, eller om det er noe amerikanerne fant på når de var på krigsstien der borte. Uansett, god er den! Den er litt «mørkere» og tyngre enn den vanlige burgeropplevelsen, men i min bok er den en snadder variasjon over burgertemaet. PS. Sukk. Ja, det er kjøpebrød og ikke hjemmelagde (sic!). Jeg anbefaler selvsagt å prøve en av mine oppskrifter på hjemmelagde. Det er mye, mye, mye bedre!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE
Du trenger:
- 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
- 4 ss soyasaus
- 2 ss sukker
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss olje
- 3 ss vårløk, finhakket
- 1 ss most hvitløkspasta (kan erstattes av tilsvarende mengde finhakket hvitløk=
- ¼ ts pepper
TIPS Litt mer styrke? ¼ ts kajennepepper eller 1 ts med sterk chilisaus gjør ofte susen.
TIPS 2: Variere med ulike typer kjøttdeig. En blanding av okse og svin er godt, lam skal også funke.
Slik gjør du
1 Miks alt godt
2 Form til 4 burgere.
3 Sett gjerne i kjøleskap eller fryser i 20 – 30 minutter, så er de lettere å håndtere på grillen.
4 Grill eller stek på medium varme til de er ferdig gjennomstekt (Fem-seks minutter per side pleier å være bra).
TIPS! Pakk ustekte burgere inn i plastfolie og stable dem oppå hverandre. Pakk inn stabelen i aluminiumsfolie. Da holder de seg godt i frysen, og kan stekes direkte fra fryseren. Da må du selvsagt steke dem litt lengre.