Korianderburger

Korianderburger. Oppskriften gir fem burgere a 160 gram
En spennende burger med litt annerledes smak. Ordentlig god!

Det var en av disse herlige planløse lørdagene der vi plutselig kom på at nå må vi ha middag. Vi gikk forventningsfulle og sultne til kjøleskapet for å se hvilke herligheter vi kunne koke sammen til en luksuslørdagsmiddag. Der inne fant vi blant annet smøreost, karbonadedeig og koriander. Løsningen var åpenbar: Det måtte bli korianderburger (riktignok uten smøreost). Korianderburgeren er en og spennende saftig biffburger med masse gøye smaker og klart asiatisk preg fra ingefær og frisk koriander. Anbefales

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til 5 burgere

  • 800 gr karbonadedeig
  • ½ potte koriander, finhakket
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt pepper
  • 1 ts knuste chiliflak
  • ¼ ts malt ingefær
  • Hamburgerbrød 
  • Hamburgerdressing
  • Salat/Tilbehør


Serveringstips: Hjemmelaget BigMac-dressing passer forbløffende godt til denne korianderburgeren

 

Slik gjør du

1. Finhakk korianderen

2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt til alt er en jevn masse.

3. La gjerne deigen stå i kjøleskapet en halvtime eller to hvis du har tid.

4. Del deigen opp i deler på 160 gram og form dem til burgere. De minsker en del under stekingen, så lag dem gjerne litt bredere enn hamburgerbrødene

5. Ha olje og smør i en stekepanne og varme opp til medium varme.

6. Burgerne stekes cirka 5 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.

7. La burgerne hvile i minst 5 minutter før du spiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *