Kransekakestenger

Denne oppskriften holder til cirka 25 stenger
Søte, seige, vidunderlige kransekakestenger. Aldri en jul uten! Nammis!

Jeg har elsket kransekake så lenge jeg kan huske. Minner fra barndommens mange familieselskap er også minnene om store fat med deilig kransekake, og jeg var ikke vond å be. De deilige, søte, seige kransekakene er et av livets mange høydepunkter. I julen er derfor svært viktig at minst én av kakeboksene til en hver tid er fylt til randen av kransekakestenger. Heldigvis er de både lette og raske å lage.

 Prøv også våre andre julekaker

 

Du trenger

  • 250 gr mandler (med skall)
  • 250 gr melis
  • 2 eggehviter
  • 100 gr kokesjokolade
  • 1 ss delfiafett

Slik gjør du

1. Begynn med å male opp mandlene. Du får best resultat dersom du bruker en mandelkvern (som er billig og lett tilgjengelig i de fleste kjøkkendingsebutikker). Jeg tipper det går helt fint å bruke blender også. Det viktige at mandlene blir så finmalt som mulig.

2. Bland mandlene med melis.

3. Rør inn eggehvitene og bland alt godt.

4. Pakk deigen inn i plastfolie, og la hvile noen timer i kjøleskapet, gjerne over natten.

5. Del deigen opp i cirka 25 deler og rull hver del ut til fingertykke pølser på cirka 10 cm.

6. Legg kransekakestengene på stekebrett, og stek dem midt i ovnen på 200 grader i cirka 11 – 12 minutter. De skal da ha fått skorpe, men ikke blitt særlig brune.

7. Avkjøle stengene på rist, mens du gjør klar sjokoladen

8. Smelt delfiafettet forsiktig i en kjele, og la avkjøle litt.

9. Smelt sjokoladen i vannbad (pass på at du ikke får vann oppi sjokoladen). Vannbad betyr at du smelter sjokolade ved indirekte varme. Kok opp litt vann i en kjele, og legg en skål oppi gryten. Gjerne en skål av glass eller metall. Skålen må tåle litt varme og må være litt større enn kjelen, slik at den ikke vår bunnen av gryten. Vannet og skålen skal heller ikke berøre hverandre. Knekk sjokoladen opp i biter, og legg oppi skålen, og vent til den har smeltet.

10. Bland sjokolade og delfiafett. Dypp tuppene av de avkjølte kransekakestengene i sjokolade, og legg på bakepapir til de har tørket.

11. Kransekakestenger er aller best når det er ferske. Heldigvis går det veldig bra å fryse dem. Lagre de kransekakestengene du skal spise det neste døgnet i en lufttett boks. Resten legger du i fryseren. Ta dem opp av frysere den dagen du skal spise dem, så har du alltid velsmakende kransekakestenger på lur.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.