Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta
Nykokt linguini med kremet løksaus og saftig kyllingfilet. Nammis!

Jeg var egentlig på jakt etter en litt annerledes pastarett da jeg kom over denne fristelsen her. Jeg klarte ikke legge fra meg tanken på en kremet løksaus, saftig kyllingkjøtt og nykokt pasta. Dagens middagsplan ble forkastet og erstattet med kremet kyllingpasta. Kjempegodt med en forbløffende smaksdybde!! Forresten: Selv om dette er en kjempedeilig rett, vil noen savne mer smak. Prøv gjerne å tilsette bacon eller brokkoli eller 50 gram parmesanost i retten hvis du er eventyrlysten

Prøv også våre andre middager

 

Du trenger

til 2 pers

  • 1 ss olje
  • 2 ss ekte smør
  • 1 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 3 kyllingfileter
  • ¼ ts chilikrydder
  • 250 gr linguine (eller spagetti eller hvilken som helst annen pastatype du foretrekker)
  • 1 gulløk, finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 kube hønsebuljong
  • 3 dl kremfløte
  • ¼ ts hvitt pepper
  • 4 vårløk, kuttet i litt brede skiver
  • Pyntes med: Finhakket persille (kan sløyfes)

 

Slik gjør du

1. Kutt kyllingfiletene i to (på langs, som et hamburgerbrød – ikke som et eple). Husk ekstra god håndhygiene når du jobber med rå kylling. Hender og utstyr vaskes godt før du tar i noe annet).

2. Stek kyllingene i olje på medium varme sammen med hvitløken til de kyllingfiletene er så godt som gjennomstekt. Krydre med chilipulver underveis. La kyllingfiletene hvile mens du gjør resten.

3. Varm litt smør i pannen og stek løken på medium varme i cirka ti minutter til den er myk og gyllen. Varmen må ikke være så høy at løken får noe særlig med stekeskorpe.

4. Samtidig kan du sette en kjele med rikelig vann og litt salt til pastaen.

5. Når løken er ferdig kan du begynne å koke pastaen (sjekk koketiden på pakningen

6. Ha så i buljongterningen og vannet i løkpannen og rør godt. Kok i cirka ti minutter (eller til vannet er kokt inn).

7. Kutt den ferdigstekte kyllingen i strimler på cirka 1 cm bredde.

8. Tilsett fløte og vårløk, pepper og kyllingstrimlene i stekepannen og bland. La alt varme seg i noen minutter.

9. Skyll av pastaen i kaldt vann og varm den i gryten med litt olje.

10. Pasta og kremet kyllingsaus er nå klar til å serveres. Pynt gjerne litt med finhakket persille.

11. Ha salt og pepper ved bordet i tilfelle noen synes det trengs mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *