En suppe med fryst grønnsaksblanding og ferdigstekt kyllingkjøtt? Hva skjedde med friske grønnsaksherligheter og nygrillet kylling? Jeg lot tvilen komme oppskriften til gode og begynte kokkeleringen. Og glad er jeg for det – for suppen ble fantastisk. En deilig kremet suppe med masse god smak fra grønnsaker og kylling som mettet godt. Denne skal jeg lage igjen!
Prøv også våre andre supper
Du trenger
Nok til ca 2 liter suppe (6 porsjoner)
- 4 ss hvetemel (kan erstattes med 2 ss maizenna)
- 5 dl vann
- 1 liter melk
- 1 stor selleristang, kuttet i tynne skiver
- ½ gulløk, kuttet i skiver
- 2 dl skivet champignon (kan erstattes med annen sopp)
- 2 terninger kyllingbuljong
- 4 dl/400 gr fryst grønnsaksblanding fra frysedisken (for eksempel med erter, gulrøtter, grønne bønner, mais eller hva som helst)
- 2 poteter, kuttet i terninger
- Krydder: 1 ts salt, 1 ts malt pepper og ½ ts timiankrydder (evt blader fra 4 friske timianstenger)
- 450 gr ferdig tilberedt kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt kuttet i terninger (bruk rester, kjøp ferdigstekt på butikken eller stek rå selv i forkant. Poenget er at den skal være gjennomstekt når den kommer i gryten)
- ½ brokkoli, kuttet opp i suppevennlige buketter
Serveres med ferske rundstykker
Slik gjør du:
1. Rist sammen mel og 1 dl vann.
2. Ha resten av vannet og melken i en stor kjele og kok opp.
3. Tilsett selleri, løk, sopp, kyllingbuljong, timian, pepper og fryste grønnsaker og varm til det koker igjen.
4. La småkoke i 20 minutter
5. Ha i potetterningene og kok i fem minutter.
6. Ha så i salt, brokkoli og kyllingkjøtt.
7. Rør sakte inn mel-og-vann-blandingen fra pkt 1.
8. Kok i 3 minutter til, slik at kyllingen varmes og suppen tykner litt. Sjekk at brokkolien er passe myk.
9. Smak og se om du trenger mer salt eller pepper eller timian.