Kremet kyllingsuppe

Oppskriften er nok til seks porsjoner.
Enkel, rask og mettende kyllingsuppe. Nammis!

En suppe med fryst grønnsaksblanding og ferdigstekt kyllingkjøtt? Hva skjedde med friske grønnsaksherligheter og nygrillet kylling? Jeg lot tvilen komme oppskriften til gode og begynte kokkeleringen. Og glad er jeg for det – for suppen ble fantastisk. En deilig kremet suppe med masse god smak fra grønnsaker og kylling som mettet godt. Denne skal jeg lage igjen!

Prøv også våre andre supper

 

Du trenger

Nok til ca 2 liter suppe (6 porsjoner)

  • 4 ss hvetemel (kan erstattes med 2 ss maizenna)
  • 5 dl vann
  • 1 liter melk
  • 1 stor selleristang, kuttet i tynne skiver
  • ½ gulløk, kuttet i skiver
  • 2 dl skivet champignon (kan erstattes med annen sopp)
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 4 dl/400 gr fryst grønnsaksblanding fra frysedisken (for eksempel med erter, gulrøtter, grønne bønner, mais eller hva som helst)
  • 2 poteter, kuttet i terninger
  • Krydder: 1 ts salt, 1 ts malt pepper og ½ ts timiankrydder (evt blader fra 4 friske timianstenger)
  • 450 gr ferdig tilberedt kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt kuttet i terninger (bruk rester, kjøp ferdigstekt på butikken eller stek rå selv i forkant. Poenget er at den skal være gjennomstekt når den kommer i gryten)
  • ½ brokkoli, kuttet opp i suppevennlige buketter

Serveres med ferske rundstykker

Slik gjør du:

1. Rist sammen mel og 1 dl vann.

2. Ha resten av vannet og melken i en stor kjele og kok opp.

3. Tilsett selleri, løk, sopp, kyllingbuljong, timian, pepper og fryste grønnsaker og varm til det koker igjen.

4. La småkoke i 20 minutter

5. Ha i potetterningene og kok i fem minutter.

6. Ha så i salt, brokkoli og kyllingkjøtt.

7. Rør sakte inn mel-og-vann-blandingen fra pkt 1.

8. Kok i 3 minutter til, slik at kyllingen varmes og suppen tykner litt. Sjekk at brokkolien er passe myk.

9. Smak og se om du trenger mer salt eller pepper eller timian.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.