Couscous er et spennende alternativ til ris, pasta og poteter som kan få en vanlig hverdagsrett til å bli en hverdagsfest. Denne versjonen er tilsatt deilig smaker fra grønnsaker og urter og med en liten spiss fra chilien. Absolutt et smaksrikt og bra tilskudd til middagstilbehør-floraen.
Du trenger:
- 2 kopper kokvarmt vann
- 1 kopp couscous (bruk en vanlig drikkekopp. Er ikke så farlig hvilke kopp du bruker – poenget er at du skal bruke dobbelt så mye vann som cous cous)
- 1 rød paprika
- 1 sylteagurk
- 1 chili, frøløs
- 1 liten bunt persille
- 1 liten bunt basilikum
- 1 ts hvitløkspuré (eventuelt 2 fedd hvitløk)
- Pepper
- Litt olivenolje
Slik gjør du:
1. Ha paprika, sylteagurk, chili, persille, basilikum og hvitløk i en blender, og kjør blenderen 5-10 sekunder mens du heller i oljen til blandingen er smidig.
2. Ha i couscousen og kjør blenderen 2 sekunder til
3. Ha i det kokvarme vannet og la stå under lokk i 5 minutter (eller så lenge som det står på pakken at couscousen skal være i vann).
4. Rør litt rundt og smak til med pepper.