Kryddermarinerte Kyllingvinger

 

Kryddermarinerte Kyllingvinger
Saftige marinerte kyllingvinger med sprø stekeskorpe. Nammis!

Kyllingvinger er en superråvare. Alle liker dem, det er lett å gi dem smak og de kan spises både varme, lune og kalde. De kan brukes som et måltid i seg selv, som en del av et koldtbord eller en tapasmiddag, som kveldssnacks eller til lunsj. Mulighetene for variert kyllingkos er nesten ubegrensede. Denne kyllingvingeretten har jeg brukt som tapasrett med stort hell.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KYLLINGRETTER

 

Du trenger:

Dette er fin snackserett for én person. Jeg har brukt den som en del av en tapasmiddag for fire personer.

  • 450 gram kyllingvinger
  • 4 ss vann
  • 4 ss olivenolje
  • ½ ss paprikapulver
  • ½ ts spisskummen
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts sennep
  • 1/8 ts kajennepepper
  • ½ ts salt
  • 1 ts tomatpure

Slik gjør du:

1. Bland alle marinadeingrediensene godt sammen.

2. Legg marinaden og kyllingvingene i en lufttett pose eller boks og la marinere i kjøleskapet i alt fra 30 minutter – 30 timer. Jo lengre du marinerer, jo bedre blir smaken. Snu posen innimellom.

3. Ta ut posen fra kjøleskapet cirka 30 minutter før du skal steke kyllingen.

4. Sett ovnen på 180 grader (over-og-under-varme) og fordele kyllingvingene utover en rist eller et stekebrett. De må ikke ligge oppå hverandre. Dekk til med sølvfolie

5. Stek i 40 minutter på 180 grader. De siste ti-femten minuttene kan du ta av folien.

Tips! Savner du litt klarere stekeskorpe, kan du sette på grillelementet i ovnen de siste minuttene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.