Kylling Kadahi

Ikke for mild, ikke for sterk men akkurat passe mye smak.
Snadder indisk kyllingrett med saftig kylling, spennende krydder og masse smak. Nammis

Inspirasjonen til å lage denne retten kom under et restaurantbesøk på en av hovedstadens indiske juveler. Foran meg stod en tallerken med «Chicken Kadahi» – En smaksrik indisk kyllingrett som har fått sitt navn etter den særegne woken denne retten tradisjonelt lages i. Da jeg lagde den hjemme, brukte jeg riktignok keramikkgryten min, men det fungerte fantastisk. Saftig kylling, spennende krydderblanding og friske grønnsaker. Nammenam!

Prøv også våre andre indiske retter

Du trenger:

Til 5 personer

  •  Varmebehandlet krydderblanding:
    • 1 ts korianderfrø
    • 1 ts hele spisskummen-frø
    • 1 ts hele pepperkorn
    • 2 tørkede røde chili, hele
  • 1 kg kyllingfilet, kuttet i biter
  • 2 gulløk, grovhakket
  • 2 tomater, grovhakket
  • 1 ss finhakket fersk ingefær
  • 1 grønn paprika grovhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts hvitløkspure
  • 2 ts salt
  • Litt olivenolje til steking
  • Pyntes med finhakket frisk koriander (frivillig)

TIPS: Vil du ha en sterk rett? Tilsett to finhakkede grønne chili

Serveres med raita, ris og nanbrød.

Slik gjør du

1. Vi begynner med å varmebehandle krydderne litt. Varm opp en tørr stekepanne på medium varme, og ha korianderfrø, spisskummen-frø, pepperkorn og de tørkede chiliene oppi. Rør mens krydderne steker i 1-2 minutter (eller til krydderne ser ristet ut eller begynner å hoppe i pannen). Ha dem så raskt over i en morter og mal dem til et grovt pulver (det er lettere å male dem når de er ristet på pannen først)

2. Kutt opp kyllingen i biter som passer på en gaffel. Husk ekstra god hygiene når du behandler rå kylling. Vaske hender, skjærebrett og kjøkkenutstyr både før og etter.

3. Gni kyllingbitene inn med hvitløkspasta, gurkemeie og 1 ½ ts salt, og sett til side et par minutter.

4. Ha 3 ss olje i en stekepanne og varm til medium varme. Stek kyllingen til den er lett brunet. Den trenger ikke være helt gjennomstekt, fordi det skal koke litt senere.

5. Ta kyllingen ut av stekepannen, men la mest mulig av oljen være igjen i pannen.

6. Ha løken i pannen og stek i cirka halvannet minutt. Tilsett en ss olje til dersom det blir for tørt.

7. Så tar du resten av ingrediensene i gryten og rører godt. (Tomater, ingefær, paprika, og krydderblandingen. Men ikke korianderen – den er til pynt.

8. Så rører du inn i kyllingen.

9. Ta på lokk og kok i cirka 8 minutter til kyllingen er mør og gjennomkokt.

10. Pyntes med finhakket koriander ved servering (kan sløyfes).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *