Kylling med pastasaus

Her er det bare å gafle innpå.
Saftig og deilig krydret kyllingfilet med en toskanainspirert fløyelsmyk og kremet pastasaus med spinat, tomat, ost og fløte. Nammis!

Jeg skulle ønske dette var en hverdagsrett. Den er så godt og i tid og omfang er den ikke så voldsom, dette var gjort på cirka en time.  Men med både fløte og smør må det være en litt spesiell hverdag i alle fall. For meg var det første dag etter ferien. En dag som helt klart krever en liten pick-me-up-middag for å hele sårene etter overgangen mellom fest og hverdag. Denne ble perfekt, og egner seg godt om en trenger noe litt ekstra til middag en dag eller om man skal ha gjester. Funker som helgemat også, denne! Bare prøv!

Du trenger:

Til fire personer

Kyllingen

  • 4 kyllingfileter (gjerne sånn gode med skinn på)
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts paprika
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Pastasausen

  • 500 gram pasta (all pasta funker egentlig, jeg brukte rigatoni på bildet her)
  • 50 gram meierismør
  • 2 gulløk, finhakket
  • 5 soltørkede tomater i olje, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts oregano
  • 1 ts paprika
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • Ca 200 gram fersk spinat
  • 80 – 100 gram revet parmesanost (pluss litt til å ha på toppen om du vil)
  • Cirka 350 cherrytomater, delt i to

Toppes med: mer ost og fersk parmesan.

Serveres gjerne med rundstykker

Slik gjør du

1. Finn frem alle ingrediensene og hakk opp det som skal hakkes opp først, da går det raskere. Vi snakker da om gulløk, soltørkede tomater, hvitløk og cherrytomater.

2. Sett ovnen på 180 grader

3. Ta kyllingen ut av pakken og tørk av den med et kjøkkenpapir som ikke loer.

4. Bland sammen krydderne til kyllingen (paprika, hvitløkspulver, salt og pepper) i en liten skål

5. Gni kyllingfileten godt inn med 3 ss olivenolje og gni krydderblandingen inn, slik at mest mulig av kyllingfiletene har et jevnt krydderlag.

6. Ha resten av oljen i en stor gryte og varm godt opp.

7. Når kjelen er varm skal du brune kyllingen. Stek på høy varme i 2-3 minutter på hver side, til den har fått lekker stekeskorpe (men pass på, den skal ikke svi seg).

8. Når filtene er brunet på utsiden er de fortsatt veldig rå i midten. Det fikser vi i ovnen. Skru av varmen på kjelen og ta filetene ut (kjelen skal vi bruke videre, så la oljen ligge igjen) og over på bakebrett eller en ildfast form. Stek kyllingen videre i ovnen i cirka 15 minutter til den er gjennomstekt. Mens kyllingen steker i ovnen kan du forberede pastasausen. Bruk veldig gjerne steketermometer, og ta kyllingen ut når temperaturen på den tykkeste delen av fileten er på 72-73 grader. Dekk kyllingen til med litt folie, og la hvile til pastasausen er klar.

9. Så var det pastasausen. Begynn med å koke opp en stor kjele med vann til å koke pastaen i. Ha gjerne raust med salt i vannet.

10. Mens vannet koker opp begynner du på pastasausen i den samme kjelen som du brunet kyllingen i.

11. Smelt smøret på medium varme og ha i løk og solmodne tomater. Stek på medium varme til løken begynner å bli myk og gyllen, cirka 8 minutter. Pass på varmen så det ikke svir seg.

12. Tilsett hvitløken og stek to minutter til

13. Så har du oppi tomatpuré, oregano, paprika, hvitløkspulver, salt og pepper og rører godt inn.

14. Rør inn melken og fløten og begynn å koke det opp.

15. Nå regner jeg med at pastavannet ditt koker godt, så nå kan du ha pastaen oppi og koke så lenge som det står på pakningen.

16. Ha i parmesan, cherrytomater og spinat i gryten med pastasausen og rør godt inn. La stå å småputre til pastaen er ferdig og spinaten og tomatene har blitt en naturlig del av gryten.

17. Når pastaen er ferdig, skyller du raskt av den med vann i et dørslag. Rist godt av alt vannet og ha så oppi pastaen.

18. Nå er den ferdig. Server med kyllingfileten (gjerne kuttet opp i strimler) og strø over med persille og mer ost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.