Kylling- og baconpai

 Pai med kylling og bacon
En deilig pai som skiller seg litt ut med ekstra god smak. Nammis!

Alt for mange middagspaier minner om enten lapskaus eller omelett. Men slik blir det ikke her. Denne deilige kyllingpaien med bacon, hvitløk og sennep er noe for seg selv. Det er ikke slankekost, dette, men paien er perfekt som helgekos, når man skal ha gjester eller man må ha med seg mat i et spleiselag. Hos oss er den fast ingrediens til vennegjengens spleise-julebord. Nammis

Prøv også våre andre paioppskrifter

 

 

Du trenger:

  • En paibunn (mine oppskrifter her)
  • 2 hvitløksfedd
  • 60 gr smør
  • ½ rødløk
  • 100 gr bacon (kjøp så god kvalitet som du har lyst og økonomi til)
  • 30 gr hvetemel
  • 4 dl melk (gjerne helmelk), helst romtemperert.
  • 1 dl matfløte
  • 2 ts sennep
  • 300 gr/2 stk. kyllingfilet (eller lårkjøtt eller kalkunkjøtt)
  • 1 ts tørket persille
  • Krydres med salt/pepper
  • 300 gr revet ost

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfileten i biter og brun den lett i stekepannen. Kyllingen må ikke gjennomstekes, for den skal i ovnen senere og da kan den lett bli for tørr.

OBS! Husk ekstra god håndhygiene når du jobber med rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr før du tar i noe annet.

2. Finhakk hvitløken, eller press den gjennom hvitløkspressen.

3. Grovhakk rødløken.

4. Skjær bacon i terninger (skjær bort stykker med mye fett og hard skorpe).

5. Brun hvitløk, løk og bacon i pannen med smør. Ikke bruk så sterk varme, for da brenner det seg.

6. Dryss på melet.

7. Rør inn melken gradivs til det tykner.

8. Småkok i 2 min.

9. Tilsett fløte og sennep.

10. Ta pannen av varmen og rør inn i kylling og persille.

11. Smak til med salt og pepper.

12. Hell blandingen opp i en forstekt paibunn.

13. Dryss over ost.

14. Stek i ovnen på 200 grader i 20 min til osten er gyllen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.