Kyllingbaconburger

Kyllingburger med bacon
Alt blir bedre med bacon! Også kyllingburgere! Nammis!

Joda, jeg har ørten burgere på bloggen fra før av, men jeg manglet enda en kyllingburger med bacon. Kyllingbaconburger består blant annet av av finhakket baconet som er blandet med kyllingkjøttet før det steikes. Det gir en fantastisk saftig og sprø stekeskorpe og tar burgeropplevelsen til nye høyder!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE

Du trenger:

Til 6 burgere

  • 750 gram kyllingfilet (3 store fileter)
  • 150 – 200 gram bacon
  • 100 gram revet ost
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt
  • ½ ts hvitløkspulver
  • Litt olje

Serveres med : salat, burgebrød (mine oppskrifter her) og en dressing (mine oppskrifter her) . Her anbefaler jeg denne kyllingburgerdressingen, som passer til en litt mager kjøttype som kylling.

Slik gjør du

1. Skjær kyllingkjøtt og bacon i grove, store biter. Og legg dem hver for seg i fryseren i 20 minutter.

2. Ha så krydderne over kjøttet.

3. Ha litt kjøtt og litt ost i en food prosessor med blenderfunksjon, og blend til det er en jevn masse. Tilsett mer og mer kjøtt og ost til alt er en jevn kjøttdeig.

4. Del opp kjøttet i like store deler, og form dem til burgere. Jeg ville ha store burgere denne gangen, så jeg gikk for 160 gram kjøtt per burger. Sørg for at alle burgerne er omtrent like tykke. Litt vann på hendene gjør prosessen lettere.

5. Legg de ferdige burgerne på et brett med bakepapir i bunnen. Ha gjerne litt olje på bakepapiret, så blir det lettere å løsne burgerne når de skal stekes.

6. La burgerne hvile i kjøleskapet til de skal stekes.

7. La stekepannen varme seg ordentlig opp til medium varme. Ha litt olje i pannen, og stek burgerne på medium varme til de er gjennomstekte hele veien gjennom.  Fem minutter på hver side. Da ser de litt ut som en fiskekake, men smaker mye bedre.

Tips: Husk ekstra god hygiene rundt rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr så fort du er ferdig med håndteringen av rå kylling.

Én kommentar til “Kyllingbaconburger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.