Kyllingburger med bacon

Kyllingburger med bacon
En deilig og saftig kyllingburger med bacon på toppen og ferske hjemmelagde hamburgerbrød med italiensk pizzadeig.

Jeg er en ordentlig burgergutt, og liker burgere de rareste former og farger. Selv om jeg elsker en god biffburger, så er det utrolig digg med en ordentlig saftig og smaksrik kyllingburger innimellom – og her har vi en ordentlig vinner med sennep, løk og et hint av limesmak. Raskt å lage – digg å spise! Anbefales!

Her finner du oppskrifter på hamburgerdressinger og burgerkjøtt

 

Du trenger:

nok til 2 store burgere

  • 2 kyllingfileter, tørket og kuttet i små terninger (eller 300 gram lårkjøtt eller kalkunkjøtt)
  • Brødsmuler av 1 skive med halvfint brød (uten skorpe)
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts løkpulver
  • ½ ts svart malt pepper
  • 4 vårløk, kuttet i strimler
  • ½ ss sennep
  • ½ ts limejuice
  • 4 ss olje
  • 100 gr baconterninger

 

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene (bortsett fra olje og bacon) i en bolle og bland godt til alt er en jevn masse. Husk god håndhygiene når du håndterer rå kylling – vask hender og kjøkkenutstyr meget godt før du bruker dem til noe annet.

2. Form kjøttet til 2 flate burgere og legg dem på et brett (ha gjerne litt olje på brettet, så er det lettere å flytte burgerne over til stekepannen senere).

3. Strø baconterninger over kjøttet og press det litt ned i burgerne

4. La kjøttet hvile i kjøleskapet slik at den blir litt fastere og smakene setter seg litt bedre. Minimum en halvtime – men helst et par timer hvis du har tid.

5. Varm olje i stekepannen på medium varme, og stek burgerne til de er gjennomstekte (det kommer litt an på hvor tykke burgere du har laget) – jeg tipper 4-5 minutter på hver side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.