Hvis du er en av disse kjøttpuristene som mener at hamburgeren skal sette det rene kjøttet i fokus, må du lete blant mine andre burgere. I denne burgeren blander vi nemlig masse godsaker i kjøttet. Vi snakker både ost, og bacon og en deilig liten krydderblanding. Nammenam!
PRØV OGSÅ MINE ALLER BESTE BURGEROPPSKRIFTER
Du trenger
Til 6 burgere
- 600 – 800 gram kyllingkjøttdeig (eller kyllingkjøtt som du selv maler opp)
- 2 ss tørket persille
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss løkpulver
- 2 ts tørket dill
- 1 ts pepper
- 1 ts tørket gressløk
- 1 ts pepper
- 125 gram hakket bacon (jeg brukte smårettbacon)
- 220 gram revet ost
- Hamburgerbrød (mine oppskrifter her)
TIPS! Vil du heller bruke finhakkede friske urter istedenfor tørkede ganger du mengden med tre. 1 teskje blir da en spiseskje
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene godt sammen, slik at alle smakene er fordelt godt utover i kjøttdeigen.
2. La gjerne stå i kjøleskapet noen timer
3. Fordele deigen i like deler. Du bestemmer selv hvor store burgere du vil ha. Jeg synes denne blandingen ble bra til 6 burgere.
4. Forme hver del til en flat burger. Bruk gjerne litt olje på brettet og på hendene, så går alt så mye smidigere.
5. Burgerne skal så stekes i cirka 5 minutter på hver side på medium varme. Steker du dem i stekepanne er det viktig at pannen er ferdig oppvarmet før du legger kjøttet oppi. Begynn gjerne med litt høy varme som du setter ned med en gang burgerne er i pannen.
Oppskriften baserer seg på en jeg fant på https://www.plainchicken.com