Kyllingburger med ost, bacon og ranchkrydder

 Kyllingburger med ost, bacon og ranchkrydder
En deilig og saftig kyllingburger med masse smak! Nammis!

Hvis du er en av disse kjøttpuristene som mener at hamburgeren skal sette det rene kjøttet i fokus, må du lete blant mine andre burgere. I denne burgeren blander vi nemlig masse godsaker i kjøttet. Vi snakker både ost, og bacon og en deilig liten krydderblanding. Nammenam!

PRØV OGSÅ MINE ALLER BESTE BURGEROPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til 6 burgere

  • 600 – 800 gram kyllingkjøttdeig (eller kyllingkjøtt som du selv maler opp)
  • 2 ss tørket persille
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 2 ts tørket dill
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket gressløk
  • 1 ts pepper
  • 125 gram hakket bacon (jeg brukte smårettbacon)
  • 220 gram revet ost
  • Hamburgerbrød (mine oppskrifter her)

TIPS! Vil du heller bruke finhakkede friske urter istedenfor tørkede ganger du mengden med tre. 1 teskje blir da en spiseskje

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene godt sammen, slik at alle smakene er fordelt godt utover i kjøttdeigen.

2. La gjerne stå i kjøleskapet noen timer

3. Fordele deigen i like deler. Du bestemmer selv hvor store burgere du vil ha. Jeg synes denne blandingen ble bra til 6 burgere.

4. Forme hver del til en flat burger. Bruk gjerne litt olje på brettet og på hendene, så går alt så mye smidigere.

5. Burgerne skal så stekes i cirka 5 minutter på hver side på medium varme. Steker du dem i stekepanne er det viktig at pannen er ferdig oppvarmet før du legger kjøttet oppi. Begynn gjerne med litt høy varme som du setter ned med en gang burgerne er i pannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.