Er det en suppe eller er det en gryte? Den lar vi ligge, dere! Vær så snill! La oss heller fokusere på at den er god, denne kylling-gryte-suppen. Den er fristende, lett, grønn og mettende. Jeg synes denne passer like godt på en varm sommerdag i juli som en vindfull høstkveld i november. Den er like digg som en lett romjulsmiddag og som middag på påskefjellet. Enkel, god og allsidig, der altså. Prøv!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE KYLLINGRETTER
Du trenger
- 2 ss/30 gram smør
- 2 store gulrøtter, kuttet opp i tynne skiver
- 1 selleristang, kuttet opp i tynne skiver
- Litt salt og pepper
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss hvetemel
- 750 gram kyllingfilet (av bryst eller lår)
- 3 timianstenger (eller 1 ts tørket timian)
- 1 laurbær
- 300 gram småpoteter, delt i fire
- 7 ½ dl kyllingkraft
- Pyntes med: 2 ss fersk, hakket persille (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Smelt smør i en stor kjele på medium varme. Ha i gulrot og selleri og salt og pepper og stek i cirka fem – ti minutter til det begynner å bli mykt å gyllent. Hold varmen på medium, det skal ikke få stekeskorpe.
2. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til.
3. Så har du i melet og rører inn sånn at alle grønnsakene er dekket av mel.
4. Tilsett så kyllingen, timian, laurbær, poteter og kyllingkraft.
5. Kok opp, og la småkoke i 15 minutter (til potetene er myke og kyllingen gjennomkokt (ta opp en kyllingbit og skjær den i to om du er usikker)
6. Så flytter du kyllingen over i en bolle – og bruker to gafler til å rive kjøttbitene opp, sånn at det blir mange tynne strimler av kyllingkjøtt, sånn «pulled chicken».
7. Ha så kyllingen tilbake i gryten.
8. Smak om retten trenger mer salt og pepper.
9. Pynte med persille og servere.