Kyllinggryte

Kyllinggryte
En fristende, dampende varm kyllinggryte til middag. Nammis!

Er det en suppe eller er det en gryte? Den lar vi ligge, dere! Vær så snill! La oss heller fokusere på at den er god, denne kylling-gryte-suppen. Den er fristende, lett, grønn og mettende. Jeg synes denne passer like godt på en varm sommerdag i juli som en vindfull høstkveld i november. Den er like digg som en lett romjulsmiddag og som middag på påskefjellet. Enkel, god og allsidig, der altså. Prøv!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE  KYLLINGRETTER

Du trenger

  • 2 ss/30 gram smør
  • 2 store gulrøtter, kuttet opp i tynne skiver
  • 1 selleristang, kuttet opp i tynne skiver
  • Litt salt og pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 750 gram kyllingfilet (av bryst eller lår)
  • 3 timianstenger (eller 1 ts tørket timian)
  • 1 laurbær
  • 300 gram småpoteter, delt i fire
  • 7 ½ dl kyllingkraft
  • Pyntes med: 2 ss fersk, hakket persille (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

1. Smelt smør i en stor kjele på medium varme. Ha i gulrot og selleri og salt og pepper og stek i cirka fem – ti minutter til det begynner å bli mykt å gyllent. Hold varmen på medium, det skal ikke få stekeskorpe.

2. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til.

3. Så har du i melet og rører inn sånn at alle grønnsakene er dekket av mel.

4. Tilsett så kyllingen, timian, laurbær, poteter og kyllingkraft.

5. Kok opp, og la småkoke i 15 minutter (til potetene er myke og kyllingen gjennomkokt (ta opp en kyllingbit og skjær den i to om du er usikker)

6. Så flytter du kyllingen over i en bolle – og bruker to gafler til å rive kjøttbitene opp, sånn at det blir mange tynne strimler av kyllingkjøtt, sånn «pulled chicken».

7. Ha så kyllingen tilbake i gryten.

8. Smak om retten trenger mer salt og pepper.

9. Pynte med persille og servere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.