Kyllingkjøttboller

Kan brukes i supper og gryter.
Saftige kjøttboller av kylling med persille, basilikum og masse smak.

Dersom du har lyst på litt sunne og magre kjøttboller som også er saftige og fantastisk gode, anbefaler jeg disse kjøttbollene med kylling. Nammis!

Prøv denne suppen med kjøttbollene

 

 Du trenger:

  • 400 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 ss persille, finhakket
  • 1 ts basilikum (eller 1 ss finhakket fersk)
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 liter hønsekraft (jeg brukte hønsekraft fra buljongterninger) – eller litt olje til steking

 

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeigen med egg, persille, salt og pepper og basilikum. Husk ekstra god håndhygiene når du jobber med rå kylling. Hender og kjøkkenutstyr bør vaskes så fort som mulig etter bruk.

2. Finn frem en kopp med vann og en skje (teskje hvis du vil ha små kjøttboller – spiseskje hvis du vil ha store. På bildet har jeg brukt spiseskje) og ha litt kaldt vann på hendene.

3. Bruk skjeen og ta en dose med kjøttfarse fra bollen og bruk skjeen og håndflaten til å forme en rund kjøttbolle.

4. La kjøttbollene trekke i varm hønsekraft i 5- 10 minutter til de er gjennomvarme (skjær en av bollene i to for å sjekke om de er ferdige).

5. Du kan også steke dem i litt olivenolje, men ikke stek dem for hardt eller for lenge – da kan de lett bli tørre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.