Etter en nylig hyttetur-opplevelse der jeg ble utsatt for pose-lasagne hadde det bygget seg opp en trang til å lage en ekte, hjemmelaget kvalitetslagsagne. Jeg bestemte meg for en oppskrift med kylling og bacon. Det ble et fyrverkeri av et måltid. Kyllingen, krydderet og baconet gir en litt annerledes lasagneopplevelse, men skikkelig velsmakende og med konsistensen av «vanlig» lasagne. Nammis!
Prøv våre andre lasagne-oppskrifter også
Du trenger:
- 250 gr revet ost (gjerne mozzarella)
- 6-10 lasagneplater (kommer an på størrelsen på formen)
Til kyllingsausen:
- 3 kyllingfileter, lårkjøtt eller kalkunkjøtt (ca. 450 gr), kuttet i små terninger.
- 1 fedd hvitløk
- 100 gram bacon, kuttet i små terninger
- 1 ½ gulløk, finhakket.
- 1 rød paprika, finhakket
- 2 toppede ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 ts basilikum
- 1 ½ ts timian
- ½ ts hvitløkspulver
- ½ ts salt
- ¼ ts malt pepper.
- 1 terning med kyllingbuljong
- Litt olje til stekingen
Til den hvite sausen:
- 6 dl h-melk
- 1 laurbærblad
- 50 gr ekte smør
- 40 gr hvetemel
Tips: Serveres gjerne med salat og noen gode rundstykker
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Kutt kyllingen i små terninger (jo mindre, jo bedre) og krydre med salt, pepper og hvitløkspulver. Husk at god hygiene er veldig viktig når du jobber med kylling. Vask hendene godt før og etter du tar i den, og vask alt kjøkkenutstyr som er borti rå kylling underveis (skjærebrett, kniv, stekespade) før du bruker dem på andre ting.
3. Del kyllingen i to hauger og stek hver haug raskt i en stekepanne med litt olje , slik at kyllingen blir grå på usiden. Den skal ikke bli brun, så hold temperaturen på medium. 1 – 2 minutter burde holde
4. Ha den stekte kyllingen over på en tallerken.
5. Kutt baconet i biter, og finhakk løk, paprika og hvitløk så fint du kan.
6. Varm litt olje i en stekepanne og stek løken på medium varme til den er myk og gylden. Cirka 5-10 minutter.
7. Så blander du inn paprika, hvitløk og bacon og steker i fem minutter til – eller til baconet føles gjennomstekt.
8. Bland i kyllingen.
9. Ha på tomatpuré og hermetiske tomater og rør godt.
10. Krydre med timian og basilikum, og kok opp.
11. La småkoke i 15-20 minutter (mens du lager den hvite sausen).
12. Mot slutten av koketiden, smuldrer du opp buljongterningen og rører inn i sausen.
13. Så er det den hvite sausen. Kok opp melk i en kjele med laurbærbladet.
14. Sil så melken og ta bort laurbærbladet, og la melken hvile i en bolle litt.
15. Smelt smør i en annen kjele (eller vask melkekjelen) på medium varme. Smøret skal smelte – ikke steke.
16. Finn frem en visp eller en liten tresleiv og rør melet inn i smøret. Her må du røre fort og hardt for å unngå klumper.
17. Når alt melet er ferdigbladet i smøret, lar du det hele steke på lav varme i et minutt. Men rør ofte. Det skal ikke bli brunt.
18. Ta kjelen bort fra platen.
19. Så rører du inn melken, litt og litt og litt. Tilsett littegranne melk og rør hardt til all melken er rørt inn. Gjenta til all melken er rørt inn. Det er viktig å røre – for å unngå klumper.
20. Kok opp den ferdige sausen, og la småkoke på lav varme i 5-10 minutter. Rør jevnlig for at det ikke skal svi seg.
21. Nå er lagsagaen klar til montering. Ta en tredjedel av kyllingsausen i bunnen av en oval ildfast form.
22. Ha på et lag lasagneplater
23. Hell over halvparten av den hvite sausen.
24. Ha så på en tredjedel av kyllingsausen.
25. Ha på et lag lasagneplater.
26. Hell over resten av den hvite sausen.
27. Ha så på resten av kyllingsausen.
28. Dekk til hele lasagnaen med ost.
29. Stek midt i ovnen i 30 minutter på 200 grader. Dersom osten blir for mørk underveis i stekeperioden kan du dekke den til med litt sølvfolie.
30. La lagasgnaen hvile i 5-10 minutter før du serverer den.
Denne var helt fantastisk god
Takk for det 🙂