Kyllingmarinade fra Jamaica

Nammis kyllingmiddag!
Jamaica-marinaden setter en flott mørk farge på kyllingen og en deilig smak! Perfekt for sommergrillen!

Når det er grillet kylling til middag sprer festfølelsen seg rundt middagsbordet umiddelbart her i huset, enten det er en regntung mandag i november eller en solfylt sommerdag i juli. Og når kyllingen i tillegg er dekket av en skikkelig digg marinade som denne Jamaicamarinaden er festen komplett! Nammis!

Prøv også våre andre kyllingoppskrifter

Du trenger:

til 2-4 kyllingbryst

  • 1 medium gulløk
  • 2 medium sjarlottløk
  • 1 chili – uten frø
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • En kvast timianblader
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts allroundkrydder (helst Jamaikansk Pimento)
  • 1 ts svart malt pepper
  • ½ ts malt muskatnøtt
  • ¼ ts malt kanel

TIPS! På dette bildet er kyllingen servert sammen med den klassiske brødsalaten fatoosh fra Midtøsten. Oppskriften finner du ved å klikke her.

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør blenderen til alt er en jevn masse.

2. Gni marinaden godt inn i kyllinglår, og la stå lufttett og godt pakket i kjøleskapet, helst over natten.

3. Stek kyllingfileten i ovn eller på grillen etter annvisningene på pakken (I ovnen: 40 minutter på 200 grader – la hvile i ti minutter).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.