Når det er grillet kylling til middag sprer festfølelsen seg rundt middagsbordet umiddelbart her i huset, enten det er en regntung mandag i november eller en solfylt sommerdag i juli. Og når kyllingen i tillegg er dekket av en skikkelig digg marinade som denne Jamaicamarinaden er festen komplett! Nammis!
Prøv også våre andre kyllingoppskrifter
Du trenger:
til 2-4 kyllingbryst
- 1 medium gulløk
- 2 medium sjarlottløk
- 1 chili – uten frø
- 3 ss soyasaus
- 1 ss olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik
- En kvast timianblader
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ts allroundkrydder (helst Jamaikansk Pimento)
- 1 ts svart malt pepper
- ½ ts malt muskatnøtt
- ¼ ts malt kanel
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør blenderen til alt er en jevn masse.
2. Gni marinaden godt inn i kyllinglår, og la stå lufttett og godt pakket i kjøleskapet, helst over natten.
3. Stek kyllingfileten i ovn eller på grillen etter annvisningene på pakken (I ovnen: 40 minutter på 200 grader – la hvile i ti minutter).