Enten du skal grille, steke eller ovnsbake kylling hever du smaksopplevelsen flere hakk med en god marinade. Denne marinaden får smilene på plass rundt middagsbordet! Passer godt til sjakkalakka, kokestekebakte grønnsaker eller fattoush.
Hva skal du ha som tilbehør?
Du trenger
Passer til 600-900 gram kyllingkjøtt
- 1,2 dl/120 gram naturell yoghurt
- 3 hvitløksfedd (moste)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss vegetabilsk olje
- 1 ts sukker
- 1 ts chilipulver
- ¾ ts malt ingefær eller 1 ss fersk finhakket ingefær
- ½ ts salt
- ½ ts spisskummin
TIPS: Bruk det kyllingkjøttet du har. Marinaden passer for eksempel brillefint til stekte kyllingbryst (9 min på hver side på medium varme) eller ovnstekte kyllinglår (200 grader i 50-60 minutter) eller kyllingklubber på grillen.
Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene og ha blandingen i en pose eller boks som kan forsegles.
2. Ha kyllingen i beholderen og blant rundt sånn at alt kjøttet er dekket med marinade
3. La stå i kjøleskapet i minst 8 timer. Helst over natten.
4. Ta kyllingen ut av beholderen og tilberede den etter eget ønske (grill, stek, bak i ovnen).