Kyllingnuggets

Kyllingnuggets
Kyllingnuggets bør serveres med en god dip (vi brukte sweet chili, men her er det bare fantasien som begrenser). I tillegg hadde vi ovnsbakte poteter og vannmelon til. Et herremåltid! Nammis!

Deilige kyllingnuggets har blitt en av favorittrettene når norske familier skal unne seg noe kjappmat. De er sprø, saftige og velsmakende, men vet vi hva som er inni dem? Det beste er å lage dem selv, fra bunnen av. Da vet du nøyaktig hva du har i – og du får dem så sunne som mulig. Dessuten blir de minst like gode.  Prøv!

Du trenger:

til en middag for to

  • 2 hele kyllingfileter eller 300 gram lårfilet eller kalkunkjøtt
  • ½ ts salt
  • ¼ ts persillekrydder
  • ¼ ts oregano
  • ¼ ts løkpulver
  • ¼ ts pepper
  • 2 egg (der eggehvite og eggeplommen er pisket sammen)
  • 2 dl hvetemel
  • Vegetabilsk olje til steking

TIPS! Kyllingnuggetsene er i seg selv ikke så veldig sterke på smak, men er ment til å dippes i noe. Dersom du vil ha nuggets med med «zing» anbefaler jeg å tilsette litt chilipulver.

 

Slik gjør du:

Husk god håndhygiene når du jobber med rå kylling – vask hendene ofte!

1. Ha kyllingfiletene i en foodprosessor sammen med salt, persille, oregano, løkpulver og pepper.

2. Kjør foodprosessoren eller blenderen til alt er en jevn masse.

3. Lag cirka 16 – 20 kjøttboller av deigen. Det er cirka en spiseskei med deig per bolle. Dersom du har litt vann på hendene, blir det lettere å forme dem.

4. Dypp nuggetsene i mel – så egg – så mel igjen. Rist dem litt mellom hvert steg, slik at overflødig mel og overflødig egg forsvinner.

5. Når du dypper dem i mel for siste gang, presser du dem sammen, slik at de får den klassiske flate nuggetsformen.

6. Fyll en stekepannen med nok olje til å dekke nuggetsene, og varm oljen. Oljen er varm nok når du drysser mel på den og melet bruser med en gang.

7. Ha nuggetsene oppi stekepannen (jeg fikk plass til alle i samme panne) og fritter i cirka 5 minutter – til utsiden er gyllenbrune og lekre.

8. Ha dem over på litt kjøkkenpapir og la fettet renne av dem i noen minutter før du serverer det.

TIPS 2: Overflaten på disse blir litt som de du finner på fast-food-restauranten – dersom du vil ha super-crispy overflate, kan det være et tips å finmale cornflakes i blenderen, og dyppe nuggetsene i cornflakespulveret like etter eggedyppingen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.