Kyllingsalat med karri

 

Kyllingsalat med karri
Saftige kyllingbiter i en delig karrimajones. Nammis!

Denne oppskriften baserer seg på verdens mest kjente kyllingsalat, nemlig coronation chicken, som ble laget til Dronning Elisabeth sitt bryllup i nittenhundredeogblomkål en gang. Man kan trygt si at dronningen har satt et preg på sin samtid, men det har jaggu meg kyllingsalaten hennes også. Denne finner du på skiver, i bagetter, på koldbord og i lunsjbufféer over hele verden. Den er utrolig digg. Kremete, smaksrik karrimajones med deilige kyllingbiter. Nammenam!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PÅLEGGSSALATER

 

Du trenger

  • 2 ts olje
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss karripulver (gjerne HINDUs)
  • 1,25 dl majones (jeg bruker Hellmans – du bruker hva du vil J )
  • 1 ss mangochutney (eller annen chutney
  • 2 ts limejuice
  • ¼ ts salt
  • 400 – 500 gram ferdig tilberedt kyllingkjøtt, kuttet i terninger

 

TIPS OM KYLLINGKJØTTET:

Når det gjelder kyllingen har du flere valg. Alle valgene gir en god salat, men jo mer energi du legger i det, jo bedre blir salaten.

  • De fleste matbutikker selger ferdiggrillede kalde kyllinger i plast, og de kan helt fint brukes.
  • Ett hakk bedre blir det hvis du kjøper en kylling som er nygrillet i butikken.
  • Enda et hakk blir det hvis du kjøper kyllingen rå og steker den selv (cirka 1 time i ovnen på 160 grader – følg anvisningene på innpakningen).
  • Du kan også koke 2-3 kyllingfileter i vann med litt løk, hele pepperkorn, nelliker og et laurbærblad (Kok opp, reduser varmen, og la putre i 10 – 15 minutter til kjøttet er helt gjennomkokt.

 

Slik gjør du

1. Finhakk sjalottløken.

2. Varm olje i pannen på medium varme, og stek løken forsiktig i fem minutter, til den er myk og gyllen. Pass på varmen her, løken skal ikke få stekeskorpe.

3. Ha over karikrydderet og bland inn i løken mens du steker i et minutt til.

4. Ha løken over i en bolle, og la den kjøle seg ned noen minutter.

5. Så blander du i majones, chutney, limejuice og salt og blander godt.

6. Så blander du inn kyllingkjøttet.

7. La gjerne stå i kjøleskapet noen timer og la smakene godgjøre seg før servering. Bør serveres innen et døgn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *