Siden denne marinaden funket så godt på fisk (lenke), var det på tide at noen prøvde den på kylling også. Deilig, saftig kyllingfilet, skåret i strimler, marinert i en enkel, snadder tandoori-marinade, servert med raita (lenke), ris og en liten grønn salat. Flott hverdagskylling
PRØV OGSÅ MINE ANDRE ASIATISKE OPPSKRIFTER
Du trenger
Til fire
- 5 ss naturell yoghurt
- 2 ½ ss tandoori curry paste
- 1 lime eller sitron (saften fra en)
- 650 gram kyllingfilet (gjerne lårfilet) i biter/strimler
- Serveres med ris, raita og salat
Slik gjør du:
1 Tørk av kyllingen med et kjøkkenpapir som ikke loer.
2 Skjær opp kyllingen i strimler eller biter. Prøv å skjære slik at alle stimlene er omtrent like tykke og store.
3 Så blander du marinadeingrediensene i en skål.
4 Dekk kyllingen med marinaden, og la hvile 15 – 30 minutter, helst i kjøleskapet.
5 Varm så en stekepanne godt med litt olje.
6 Rist av overflødig marinade av hvert stykke og stek i cirka 5 minutter til kyllingen er helt gjennomstekt. Dersom du har noe marinade igjen på slutten kan du bare kaste den, den er full av kylling-gugge og har gjort sitt.
7 Servere med ris, raita, salat og alt du ellers måtte foretrekke.