Kyllingsuppe med tomat og safran

Oppskriften holder til fire personer
Varm og fristende suppe med grillet kylling. Nammis.

 

En skikkelig sunn, god og mettende suppe med masse snadder. Grillet kylling, friske grønnsaker, søte tomater og spennende safran. Lite fett og masse smak. Nok mat til å mette hele familien. Passer perfekt hvis man får gjester til lunsj.

Prøv også våre andre supper

Du trenger:

Til fire

  • 1 hel stekt kylling (kan erstattes med tilsvarende mengde kalkunkjøtt)
  • 6 poteter
  • 1 ½ purreløk
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss basilikum (tørket)
  • ½ gr safran
  • 1,2 liter vann
  • 3 hønsekraft-terninger
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

OBS! Når det gjelder kyllingen har du flere valg. Alle valgene gir en god suppe, men jo mer energi du legger i det, jo bedre blir suppen. De fleste matbutikker selger ferdiggrillede kalde kyllinger i plast, og de kan helt fint brukes. Ett hakk bedre blir det hvis du kjøper en kylling som er nygrillet i butikken. Enda et hakk blir det hvis du kjøper kyllingen rå og steker den selv (cirka 1 time i ovnen på 160 grader med litt olje, pepper og grillkrydder – følg anvisningene på innpakningen). Det gjorde jeg – og det ble kjempegodt.

Slik gjør du:

1. Skrell potetene og kutt dem i terninger

2. Kutt av toppen og bunnen av purreløkene og kutt dem opp i tynne skiver.

3. Press hvitløken gjennom en hvitløkspresse – eller finhakk den.

4. Skrell løken, og kutt den opp i terninger.

5. Varm oljen i en tykkbunnet suppegryte, og stek purre og løk på medium varme i cirka 10 minutter til grønnsakene er myke og litt gylne. Men det må ikke være så sterk varme at det blir stekeskorpe med farge.

6. Ha så i poteter, hvitløk, tomater, basilikum og safran. Hvis du smaker på suppen nå, vil den smake ganske mye safran. Det demper seg til suppen er ferdig.

7. Tilsett så vann (ha én dl av vannet i tomatboksen, slik at du får med all den deilige tomatjuicen).

8. Smuldre opp buljongterningene i suppen og rør godt.

9. Kok opp, og la småkoke til potetene er myke (Smak på en potetbit og sjekk)

10. Smak til med salt og pepper.

11. Rens kyllingen for så mye kjøtt som mulig. Bruk kniv eller hendene – det trenger ikke se så fint ut, og for det skal kuttes opp i biter. Det viktigste er å kvitte seg med bein og sånt. La gjerne noe av skinnet være med også, men det er ikke så farlig å få med alt skinner. Skjær kjøttet opp i biter eller strimler, og ha i suppen helt på slutten.

12. Serveres gjerne med noen nystekte rundstykker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.