Wraps er en av mine favorittretter, særlig til lunsj eller når man er på farten eller ute på tur. Hos oss gjør vi det sånn at alle får være med å fylle wrapsene med det fyllet de ønsker før vi drar ut, så da er forventningen og stemingen på topp hos alle, enten vi går tur, er på stranden, biltur eller bare en kjapp tur på lekeplassen. Jeg synes dette fyllet er superdigg – sunt, saftig og smaksrikt.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE LUNSJRETTER
Du trenger
Til to wraps
- To tortilla (medium eller stor størrelse), gjerne grove eller hjemmelagde
- 1 kyllingfilet, skåret i skiver
- ½ gulløk, skåret i tynne skiver
- ½ rød paprika, skåret i tynne skiver
- Litt aubergine (50 – 80 gram), skåret i små terninger
- 1 selleristang, skåret i tynne skiver.
- 2 ts olivenolje
- ¼ ts karripulver
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- Grønnesalatblader
- Litt agurk, skåret i strimler
- Litt maiskorn
- Litt hvitløksdressing (eller rømmedressing, rømme eller lignende dressing du liker)
OBS! Her bruker du de grønnsakene du har og/eller liker. Ikke la deg binde for mye av oppskriften. Poenget er at wrapsen skal inneholde noe grønt og sunt som du liker.
OBS! Ja, kylling og karri-wraps er kanskje litt klisje, men her er det snakk om såpass lite at det egentlig bare gir et hint av karrismak. Bruk mer eller mindre utifra kva du foretrekker.
Slik gjør du:
1. Skjær opp alt som skal skjæres opp (ta kyllingen til slutt, så slipper de andre ingrediensene å ha kontakt med rå kylling).
2. Ta av halvparten av løken og paprikaen og sett til side.
3. Stek kyllingfileten i olje i 2 minutter og tilsett aubergine, selleristang og halvparten av løken og paprikaen.
4. Krydre med karri, salt og pepper og stek i 4-5 minutter.
5. Legg tortillaene på et fat, og ha på salatblader, agurk, mais og resten av løken og paprikaen.
6. Fordel så innholdet fra stekepannen utover de to tortillaene.
7. Ha to tynne streker med hvitløksdressing på toppen (du kan selvsagt ta mer om du har lyst på, men da blir det mindre sunt)
8. Rull tortillaen sammen stramt. Den kan spises med èn gang, lunken eller ganske kald. Pakk den gjerne inn i sølvfolie eller plastfolie til den skal spises, så holder den formen.
Oppskriften baserer seg på en oppskrift jeg fant i en bok som heter «Godt for diabetikere».